Astăzi, pe lângă vata de zahar pe băț, înghețata în zeci de sortimente și plimbările prin parc în baia razelor de soare, nici cititul nu este de lepădat.

Așadar, pentru că este Ziua Copilului, un dar inspirat pe care îl poți face celor care serbează astăzi  ziua inocenței și a jocului, este chiar o carte. Iar dacă nu știi ce să alegi, am selectat câteva volume care mi-au făcut cu ochiul din colecția Junior a editurii Corint.

Prin urmare, iată câteva dintre cărțile specifice copilăriei care pot întregi biblioteca voastră:

1. Poveștile mele preferate

cats

Acest volum este o frumoasă antologie de basme care sunt îmbrăcate într-o copertă roz, potrivită oricărei mici prințese. Cartea, pe lângă poveștile clasice, este bogată în ilustrații care vor bucura ochiul și sufletul celei mici. 

2. Emily the Strange: zilele pierdute

cats1

Micuța Emily, personajul principal, este anti-eroul pe care sigur îl veți adora. Nu poarta rochii roz, ci le preferă pe cele negre, iar muzica ei preferată este se încadrează mai degrabă în zona rock, decât a pop-ului. De asemenea, pisicile sunt prietenele ei cele mai bune.

Acest roman este numai bun pentru cei care iubesc filmele lui Tim Burton. Are mister, personaje de basm, superstiții și întâmplări cu final imprevizibil.

3. Blogul privat al lui Joey Cowleycats2

Social media ia amploare și toț mai mulți devin pasionați de fenomenului bloggingului. Acesta este și cazul lui Joe Cowley. Fan Star Trek și boboc la liceu, puștiul se hotărăște să scrie un jurnal online, în care povestește într-un mod cu totul ilar despre diversele întâmplări din viața de zi cu zi.

4. Magie

cats4

Pasionați seriei Harry Potter vor îndrăgi cu siguranță acest volum. Învăluită de mister, poțiuni și vrăji, cartea te poartă prin tot felul de peripeții alături de personajul principal, Septimus Haep.

5. Gideon hoț de buzunare

cats5

Un roman alert, plin de aventuri în care cititorul va fi plasat în Londra secolului al XVII-lea cu ajutorul unei mașini antigravitaționale. Aici, au tot felul de peripeții cu hoți de buzunare, tâlhari de tot felul și călătorii în timp care te vor ține cu sufletul la gură.

6. Jack și Vrejul de fasole

cats6

O poveste clasică, frumos ilustrată, Jack și Vrejul de fasole va fi potrivită pentru ora de citit împreună cu cel mic înainte de culcare. De asemenea, cartea conține și puzzle-uri și șabloane numai bune de folosit în jocurile educative. Iar dacă vrei să îți completezi colecția, mai poți găsi în aceeași serie  Motanul încalțat sau Hansel și Gretel.

Pentru mai multe cărți inspirate puteți accesa colecția Junior a partenereului nostru, editura Corint.

P.S.  Sunt convinsă că și cei mai mari vor fi  tentați să răsfoiască puțin paginile cărților pentru a le descoperi secretele.

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!