Carti de colorat pentru adulti de Johanna BasfordEditura Litera lansează în România cărţile de colorat pentru adulți şi activităţi antistres, Grădina Secretă şi Pădurea fermecată , ilustrate de Johanna Basford. Cărţile, vândute deja în peste trei milioane de exemplare, au fost traduse în 14 limbi.

Cărţile de colorat pentru adulți sunt cu atât mai interesante cu cât oferă desenatorilor surprize pe tot parcursul activității: descoperirea de mici creaturi în Grădina Secretă sau drumul către comoara din castel în Pădurea fermecată.

„Ideea acestor cărți i-a venit Johannei Basford după ce multe persoane i-au spus că atunci când îi văd ilustrațiile vor să le coloreze. Tânăra artistă s-a hotărât să realizeze aceste cărți de colorat nu pentru copii, ci pentru adulți, declanșând astfel un nou trend. Fiecare desen este realizat manual, folosind  doar  cu  stiloul  și  cerneala,  într-un  stil  deosebit,  care  ascunde  foarte  multe  detalii. Rezultatul final nu este doar o carte de colorat, ci una de artă”, scrie editura Litera.

Potrivit sursei, activitatea de a colora cărţi a devenit tot mai populară în rândul adulţilor pentru că este „captivantă, trezește nostalgii, solicită lucrul manual, creativitatea, induce o stare de liniște, combate stresul și oprește șirul gândurilor legate de frământările cotidiene”.

Editura Litera este editura care a luat fiinţă în anul 1989 atât la Bucureşti, cât şi la Chişinău. În prezent, portofoliul editurii cuprinde peste 4.300 de titluri, într-un tiraj total de 48 de milioane de exemplare, din domeniile de ficțiune și nonficțiune.