,,Fortificat” de Viorel Nechita

Viorel Nechita ne propune să facem cunoștință cu universul lui Gelu, un univers plin de suișuri și coborâșuri, care parcă ia forma unui grafic pe care trebuie să îl interpretăm pentru o lucrare. Fortificat, deși este tocmai despre acest protagonist, despre Gelu, găsește totuși o poartă de intrare și către universul tău, consolidându-l, dându-i un stimul prin întrebările pe care te face să ți le pui.

Vezi cartea!


,,Jurnal de trăiri în călătorii” de Ioan Bucșa

Uneori, parcă ne aflăm la un maraton. Căutăm cu disperare să imortalizăm momentele pe care le considerăm a fi importante, încât uităm că, în realitate, emoția pe care o simțim cântărește mai mult decât o imagine.

Vezi cartea!


„Ochiul Pisicii” de Andrada Cosmina Posedaru

Îmi era tare dor de acest gen de carte. Cu crime, mister, detectivi, mafioți. Acel gen de carte care te ține în priză și te face să pătrunzi într-o lume a acțiunii, o lume alertă și plină de răsturnări de situație.

Vezi cartea!


„Sex fără frontiere” de Dan Emilian Tinica

Câteva idei despre cum s-a născut cartea „Sex fără frontiere” se găsesc în „Cuvântul înainte” al cărţii.După „Dincolo de durere şi tristeţe” o prietenă mi-a spus că ar fi bine să scriu şi ceva mai vesel. Am călătorit mult şi înainte şi după 1989, dar nu m-am dat niciodată în vânt după cărţile de călătorii sau cele care sunt ghiduri turistice nedeclarate.

Vezi cartea!


Aripi Smulse (vol. 1) de Corina Savu

„Aripi smulse”, romanul Corinei Savu, este, inainte de orice, o substantiala felie de viata. Coordonatele esentiale ale vietii sunt aceleasi oriunde in lume, la Londra, la Brisbane, in insula Hokkaido, la Reykjavík sau aproape de Tropicul Racului, insa intensitatea trairilor e diferita, altcumva derulandu-se evenimentele sub soarele naucitor al Mexicului decat in insingurata Islanda.

Vezi cartea!


,,Leonor și zânele” de Maria Postu

Adesea, suntem atât de grăbiți în a ne îndrepta către acel ceva ce numai noi știm, încât uităm să mai privim și împrejurul nostru. Ne concentrăm atât de tare asupra punctului final în care vrem să ajungem, încât uităm de frumusețea lucrurilor care ne-au însoțit pe parcurs.

Vezi cartea!


,,Îngeri oameni. Povestea sufletelor pereche” de Maria Cristina Cămăraș

Îngeri oameni. Povestea sufletelor pereche de Maria Cristina Cămăraș este acel gen de carte care, sub aparența unei povești ce pare a fi una simplă, reliefează o idee pe care de regulă noi tindem să o ignorăm, aceea a unei conexiuni puternice între realitate și imaginație, între ceea ce gândim și ceea ce simțim, între ceea ce vrem să existe și ceea ce există, între ceea ce vedem și ceea ce nu vedem, între ceea ce știm și ceea ce ne este teamă să aflăm.

Vezi cartea!


,,Belial’s teachings” de Vlad Tudosie

Uneori, viața ne pune în fața unor obstacole pe care cu greu reușim să le depășim. În această cursă nebună căreia trebuie să îi facem față, ajungem de cele mai multe ori să pierdem un element esențial, în speță, încrederea în noi înșine.

Vezi cartea!


,,Cutia de rezonanță” de Liviu Galasiu

Cutia de rezonanță de Liviu Galasiu este un volum de 300 de pagini, plin cu poeme, unele mondene, altele boeme, unele scrise pe foi cu antet, iar altele pe hârtie creponată. Per total, discutăm despre o multitudine de versuri felurite, scrise cu migală, ce așteaptă să își găsească interpretarea.

Vezi cartea!


,,Vinovatul Vol. I” de Elena Cristina Militaru

Se întâmplă de foarte multe ori să fim loviți de soartă. La propriu, dar și la figurat. Ne gândim cu ce am greșit, crezând că dacă vom găsi răspunsul la această întrebare, vom identifica automat și soluția. Suferim, ne ascundem, plângem, nu mai vorbim cu cei din jurul nostru, gândindu-ne că așa destinul își va retrage acel voal negru cu care ne-a acoperit.

Vezi cartea!


Însoțitori de noapte de Aurelia Marin

„Zonele de umbră se înmulțiseră, caldarămul gării trepidă sub manevra trenurilor care veneau și plecau, echilibristică a propriilor oase, confuzie. Un soi de dureroasă întoarcere în cotidianul banal, zgomotos, starea aceea specială pe care o cunoștea atât de bine George Nechita. Ținea o zi, ținea două, uneori mult mai mult, când aveam să umblu așa deraiată, deraiată râu.

Vezi cartea!


Visul unei nopți pe Facebook de Mirela Lungu

„Who the fuck is Mirela Lungu? Exclamația îmi aparține. Pe vremuri, ea era c’est qui Școala De Securitate de la Băneasa? Răspuns: Mirela Lungu e ultimul val. O poetă de ultim val. O femeie de pe ultimul val. Filosoafa, dezinhibată, calculată și rece până în prăsele, dar gata“ – v-o mărturisesc cu mâna pe inimă!) de orice nebunie, amorezată până în vârful unghiilor de versul clasic, dar trăgându-și-o cu sete.

Vezi cartea!


Paradisul lui Mimi și Tibi de Ioan Antoci

„În Paradisul Jocurilor, monștrii din lumea virtuală invadează lumea reală pentru a o subjuga și a o distruge. Mimi, Prințesa Războinică și Tibi, Vânătorul de Monștri pornesc într-un război pe viață și pe moarte pentru salvarea lumii.“

Vezi cartea!


,,Cinci femei” de Gladiola Corina Chețe

Claudia, Adriana, Moira, Carmina și Alberta. Acestea sunt cele Cinci femei ale autoarei Gladiola Corina Chețe. Cinci protagoniste, femei, cliente, prietene, persoane ce au inspirat-o pe autoare în a identifica acele cuvinte care să pună în evidență cel mai bine momentele din viața lor, gândurile ascunse și nu numai, astfel încât acestea să poată ajunge la alte fete, femei, aflate fie în aceleași situații, fie în situații similare.

Vezi cartea!


Nouăsprezece căutări de Adelina Cristiana Balan

Iubirea si cuvintele sunt adevarate binecuvantari…

da-mi, Doamne, primaveri
si-Ti voi da cuvinte

eu sunt un strigator la cer
pana si nasterea mi-a fost

un etern ecou dupa primaveri:
„da–mi, Doamne,
primaveri si-Ti voi da
cuvinte!”

Vezi cartea!


,,Aștept răspuns” de Sandu Raluca

Viața este un cumul de întrebări cărora încercăm din răsputeri să le găsim răspunsuri. De ce?-urile ne urmăresc pretutindeni încât am ajuns să nu le mai ignorăm, ci să le facem parte din noi, astfel că noi înșine am devenit niște întrebări.

Vezi cartea!


Apa vie vol.1: Căderea împăraților de Stachecian

Apa vie ne poartă pe tărâmuri de basm, pe pământ nebătătorit de realitate, dar presărat cu actualitate şi mister. Mergem împreună cu Nalbian într-o călătorie spirituală a maturizării şi a descoperirii lumii. Suntem ca Cristofer Colum în pădurile lui Robin Hood învăluiţi cu mister de Jules Verne.

Vezi cartea!


,,În noua noastră viață” de Raluca Ignat

Care e visul tău? Să fii supererou și să salvezi lumea? Să ai puterea de a deveni invizibil? Toţi am visat cȃndva să fim poliţiști sau ofiţeri sub acoperire, măcar atunci cȃnd ne jucam de-a hoţii și vardiștii. O meserie frumoasă care ne-ar putea oferi siguranţă, ȋncredere, recunoaștere, valorizare. Ce se ȋntȃmplă cȃnd visele din copilărie se ȋmplinesc?

Vezi cartea!


,,Ciobul de oglindă” de Mihai Maxim

Destin. Acesta este cuvântul ce ne acompaniază viața, ce ne urmărește din umbră și care ne face pe noi înșine să îl urmărim pe el în același timp. Un simplu cuvânt, o multitudine de stări, trăiri, sentimente, idei, gânduri, vise, visuri. O cale lungă către ceva ce nici noi nu cunoaștem, dar de care ne legăm fedeleș doar pentru a reuși să ne învingem limitele pe care noi înșine ni le-am creat.

Vezi cartea!


,,Viața la 40 de ani” de Cosmin Neidoni

Uneori, atunci când sufletul nostru strigă să fie ascultat, noi nu facem altceva decât să îl ignorăm. Și ne punem mâinile la urechi și începem și fredonăm melodii doar ca să nu îl băgăm în seamă.

Vezi cartea!


„Demascarea ipocriziei în relațiile de cuplu” de Cristi Popan

Dacă totuși ai avut urechile înfundate sau s-a întâmplat să nu fii pe același ton cu melodia adevărului, Cristi Popan îți vine în ajutor și îți clarifică un subiect considerat de mulți a fi tabu, și anume: Demascarea ipocriziei în relațiile de cuplu, subiect care constituie și titlul primului volumdin seria Dă o șansă reală relațiilor de cuplu!

Vezi cartea!


,,Antimemoriile unei muze” de Julia Kalman

Antimemoriile unei muze de Julia Kalman este o provocare. Este o scriere care te acaparează, care te face să te simți ca într-un dans ai cărui pași nu îi cunoști încă. Din momentul în care deschizi cartea și intri în contact cu primele pagini te vei simți învăluit de un mister al ființei umane, care te îmbie să îl deslușești, să îi găsești răspunsul…

Vezi cartea!


„Jurnalul călător- Vixon” de Carina Elena Vădăvoiu

Jurnalul călător- Vixon este un volum SF asupra căruia merită să-ţi apleci ochii. Carina Elena Vădăvoiu îşi imaginează o întreagă galaxie în afara cercului omenesc. Vede războaie, trădări, iubiri şi năzuinţe naive, trezeşte la viaţă un luptător şi îi atribuie inspiraţia luată din mediul exterior.

Vezi cartea!


Miercuri, la Marriott de IOANA BRUSTEN

”Mă întâlnesc astăzi cu ele. Cele trei prietene alături de care am scris copilăria și adolescența, cu majuscule și cu un nesfârșit entuziasm. Era o vreme când noi 4 eram nedespărțite. Locuiam în același bloc…”

Vezi cartea!

Top 100 cărți ale anului 2023