reading-time-640x427

Nu este deloc simplu să ne gestionăm timpul, mai ales când suntem tentaţi să pierdem vremea cu lucruri inutile. Ne pierdem focusul foarte uşor pe parcursul zilei. Avem multe sarcini, activităţi zilnice, responsabilităţi. Dar ne mai şi relaxăm, nu? După o zi agitată cititul te ajută să scapi de stres şi să te relaxezi complet.

O să îţi arăt ce metode folosesc eu ca să nu mai spui “nu am timp de citit”. 🙂

Nu te mai bloca pe reţelele de socializare

De ce să pierdem timp preţios cu veşnicul scroll pe Facebook? Cu cititul unor articole care chiar nu au efect asupra ta şi beneficii puţine, chiar spre zero? Când vedem că exagerăm cel mai bine ar fi să luam o carte în mână, are beneficii suficiente încât să ne convingă.

Trezeste-te cu 30 de minute mai devreme dimineaţa

Încearcă să faci un efort, să te trezeşti mai devreme decât ţi-ai propus. Cititul dimineaţa ajută la punerea în funcţiune a creierului, eliminarea stresului şi cel mai important, te ajută să începi ziua cu mai mult optimism.

Citeşte oriunde, oricând

Fie că eşti în mijlocul de transport, la o coadă imensă sau aştepţi să-ţi vină rândul la un cabinet, citeşte! Acum poţi să spui că tu chiar nu pierzi timpul.

Citeşte mai multe cărţi în aceeaşi perioadă

Nu se întâmplă nimic rău dacă citeşti cărţi în paralel. De ce trebuie să citeşti seara când eşti obosit şi te pui în pat cartea de dezvoltare personală pe care ai început-o de dimineaţă când erai odihnit? Seara citeşte ceva uşor, să poţi adormi liniştit, nu să-ţi oboseşti mintea şi mai tare.

Împrumută/Cumpără mai multe cărţi decât poţi citi

Dacă ai acasă cât mai multe cărţi necitite, ai un stimul. Te fac toate să fii curios sau în cazul în care le-ai împrumutat de la bibliotecă, te presează timpul şi nu ai încotro, trebuie să citeşti.

Stabileşte un numar de pagini pe zi/cărţi pe lună

Dacă te-ai obişnuit să tot tragi de o carte până o termini, trebuie să-ţi impui un număr de pagini de citit pe zi. Sau să îţi impui să nu laşi cartea din mână până nu termini capitolul, chiar funcţionează această metodă.

Citeşte seara când te pui în pat

Acest aspect este banal, dar totuşi mulţi dintre noi preferă să butoneze telefonul în schimbul unei cărţi. Chiar poţi să câştigi timp citind, mai ales dacă adormi greu. 🙂

Tu la ce ai de gând să renunţi pentru a câştiga timp în care să citeşti?

13940892_1203174083066749_1329726076_n

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!