Anida Lasto reprezintă simultan prezența și absența identității ei. Este singurul autor român care, dincolo de a scrie sub pseudonim, a inițiat un concept nou în privința lansărilor de carte ce se desfășoară în lipsa autorului.

Anul acesta se împlinesc cincisprezece ani de când a scris primele versuri. A scris pentru ea în tot acest timp. Anul trecut a simțit nevoia de a scrie și pentru ceilalți. Din ea – pentru voi.  După ce a depășit limitele timidității, s-a lăsat mânată de impulsul ce a zăcut în ea prea multă vreme și a decis să împărtășească lumii bucăți din sufletul ei.

În lipsa cititorilor, scrierile și-ar pierde rostul. La fel ca în orice altă formă artistică. În lipsa publicului, arta este nulă fiindcă nu poate fi apreciată sau contestată. Și atunci cum mai putem măsura valoarea?

„Cititorul e cel care alege să oglindească munca mea, iar eu aleg să-l respect. Însă chipul meu, vârsta sau alte aspecte de acest fel nu contează în ecuația dintre mine și cititori. Tot ce contează este mesajul transmis și felul în care aceștia se identifică cu personajele și cu acțiunile descrise de mine. Nu contez eu ca personaj real, dincolo de imaginea Anida Lasto. Dacă scrierile mele ating sufletul celor care mă citesc, omul din spatele proiectului Anida Lasto și-a împlinit menirea.”

Dialoguri cu Sufletul trece cititorul prin tot amalgamul stărilor sufletești – de la depresie la autodepășire. Uneori, călătoria sufletului în locurile în care ne simțim fericiți este cea mai importantă. Sufletul, chiar dacă nu este palpabil, este atins uneori de oamenii din jurul nostru. Rănit sau nu, emoționat sau nostalgic, el este ceea ce rămâne după ce trupul ne pleacă. Despre suflet și emoție, reîntâlnire și plecare, una și aceeași persoană, poți citi în cea mai nouă carte semnată de Anida Lasto.