Autoarea s-a născut într-un sat din Moldova. V-aș putea spune numele lui, dar cred că nu are nicio relevanță pentru urechea cititorului. Mai important este faptul că face parte din generația care nu avea telefon mobil, gardian la școală sau psiholog, nici computer, dar … a supraviețuit și se gândește mereu cu dragoste și nostalgie la acei ani. Este dascăl, iubește copiii și are mare încredere în generațiile ce vin.

A început această călătorie a scrisului de plăcere (pentru ea scrisul este o călătorie de plăcere) cu romanul ”Menajeră în Europa” și pentru că, de-a lungul drumului, a primit încurajări să continue, a urmat și cel de-al doilea roman: ”Broderie din firele vieții”. Speră că și în această călătorie să o însoțească cât mai mulți cititori.

„Cititorii îmi sunt ca niște prieteni pentru că, nu de puține ori, aproape fără să îmi dau seama, recitesc pasajele pe care le scriu, încercând să simt ce urme ar lăsa această lectură în sufletul unui om străin mie. Și totuși, deși suntem doi necunoscuți, avem în comun ceva – o carte pe care eu am scris-o, iar tu o citești. Îți mulțumesc, prietene!”