Autoarea Cezara Zamfir s-a născut în Fălticeni în prima zi de toamnă a anului 1993. Orașul natal reprezintă inocența copilăriei, primii fluturi în stomac și primii pași pe care i-a făcut spre ceea ce este acum.

Încă de mică a fost înconjurată de cărți. Biblioteca mamei sale a fost răspunsul întrebării: ce scop am eu în viață? La 14 ani l-a descoperit pe Alexandre Dumas și povestea Contele de Monte Cristo. Acea carte a fascinat-o atât de tare încât a decis să își așterne și ea gândurile pe hârtie. A pornit la drum scriind zilnic într-un jurnal, apoi a început să creioneze poezii ca mai apoi să regăsească în vechile pagini de jurnal inspirație pentru a scrie și proză. Contele de Monte Cristo rămâne în continuare biblia ei de căpătâi, principala inspirație spre îndeplinirea visului de a deveni scriitoare și în definitiv pasul decisiv spre descoperirea adevăratului Eu.

Îi place să creadă despre cititorii ei că o cunosc mai bine decât se știe chiar ea. Ei pot să se plimbe nestingheriți prin sufletul și mintea ei, îi pot analiza la sânge gândurile așternute pe hârtie în miez de noapte când scrie instinctiv. Ei sunt inspirație și în același timp tot ei îmi pot confirma dacă ceea ce exprimă prin scris ajunge la sufletul lor într.-un fel sau altul căci acest lucru este cel mai important pentru un scriitor. Să reușească să creeze o conexiune la nivel mental și spiritual cu oameni care nu o cunosc fizic este cel mai mare vis al ei. Crede că cea mai frumoasă mosternire pe care o poți lăsa după ce părăsești această lume este să rămâi viu în amintirea oamenilor ce au ajuns să te cunoască prin intermediul unor cuvinte potrivite spuse într-un context pe care noi numim simplu “carte”.