Câteva cuvinte despre autoarea Corina Marinescu

„Corina Marinescu s-a născut în inima Transilvaniei și dacă Transilvania e inima României, atunci ea s-a născut în inimile noastre” – Vasile Poenaru.

Pentru ea acasă este acolo unde este împreună cu cei dragi. Locuiește în Sibiu, la 56 km distanță de casa natală. Își vizitează des familia și deseori se trezește cântând: „I’m driving from home to home / I’m singing a cheerful song / I don’t know where else to go / But that’s ok I love my home” (versuri compuse și cântate de ea, evident la volan).

„Sunt o nostalgică și o visătoare, deci locul unde m-am născut îmi răscolește amintirile. Când mă plimb prin casa în care am copilărit, văd camerele noi suprapuse peste cele vechi. Știu că mă plimb pe un parchet laminat, dar nu pot să nu simt sub picioare podina ruptă și vopsită cu maro, de care mă împiedecam când eram mică. Deci locul în care m-am născut înseamnă mult!”

A început să scrie ca orice iubitoare de literatură, înzestrată cu o imaginație ieșită din comun. A scris! Întâi un roman polițist (nepublicat și intitulat de tânăra adolescentă care l-a semnat „3 crime 4 morți”), apoi un proiect special (și acesta rămas doar în rafturile inimii ei) denumit sugestiv „Intime gânduri”, proiect care a inspirat volumul care a permis să devină o carte deschisă (la propriu și la figurat). În Introducerea volumului ei de debut „Jurnal de Amintiri”, a scris: „ … am hotărât să urmez pașii scriitoarelor care s-au regăsit printre paginile volumelor scrise și să aștern pe tastatură câteva idei, în speranța că la final voi răspunde la întrebările scrise pe mii de note post it în minte”. Iar spre final, în Capitolul XII intitulat „Întrebări fără răspuns”, a concluzionat: „Am pornit acest demers literar pentru a mă redescoperi, dar tind să cred că nu am fost nicicând pierdută. Știu cine sunt și ce îmi doresc, știu ce am făcut și ce urmează să fac”. Și ceea ce și-a dorit să facă a fost să scrie. Așa a apărut primul ei roman publicat. În „Viceversa” a dezvoltat un paragraf din volumul autobiografic, o poveste de dragoste inedită (și nu, nu ea este  unul dintre personaje). Scriind a descoperit o pasiune și a început să-și trateze acest hobby ca pe o profesie. În prezent lucrează la un alt roman (care într-un fel îmbină cele două cărți publicate până în prezent), deci călătoria scrisului continuă.

Prima ei carte a fost primită cu brațele deschise și toți cei dragi i-au mărturisit că au redescoperit citind-o. Feedback-ul este extrem de important pentru ea, iar fiecare cititor trebuie tratat cu recunoștință. Face parte din categoria scriitorilor care chiar așteaptă critici. De curând i-a oferit romanului „Viceversa” șansa de a călătorii și a atinge cât mai multe inimi, prin inițiativa #carteacalatoare #carteapetocuri.

„M-au bucurat reacțiile cititoarelor și am sărbătorit faptul că personajele mele au reușit să le intre în suflet. La început am declarat că scriu doar pentru mine, acum însă spun că scriu pentru oricine vrea să citească.”

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.