Câteva cuvinte despre autoarea Adelina Cristiana Bălan

Autoarea Adelina Cristiana Bălan s-a născut în primăvara anului 1998 în orașul vrâncean Focșani, în care a copilărit și în care și-a petrecut întreaga adolescență. Focșani înseamnă copilărie, înseamnă povești, înseamnă locul în care și-a descoperit iubirea pentru cuvânt, locul în care a cunoscut sufletul pe care îl iubește, înseamnă locul în care se întoarce cât de des poate. Focșani e acasă.

„Când m-am apucat de scris, adică pe la începutul lumii (mele), aveam vreo nouă ani și habar n-aveam cu ce se mănâncă. Mie îmi plăceau poveștile. Nimeni de vârsta mea nu mai scria pe atunci – poate și asta îmi dădea încredere. Scriam fiindcă așa îmi plăcea mie. Aveam obiceiul să compun, după cum ziceam pe vremea aia, mai tot timpul. Și bine am făcut! Faptul că m-am apucat de scris și că am continuat să scriu, în ciuda gândurilor negre ce-mi mai dădeau târcoale, alea care mă îndemnau să las stiloul, că nu e bine ce fac, este unul dintre cele mai faine lucruri care mi s-au întâmplat. E ca o minune. O minune pentru sufletul meu.”

A început să scrie din joacă, din curiozitate, din dragoste pentru povești. Mai târziu, joaca asta s-a transformat în pasiune, în nevoie, în fel(ul ei) de a fi. Îi place să creadă că îmblânzește cuvinte. De multe ori, chiar ele o îmblânzesc pe ea! Este convinsă că iubirea și cuvintele sunt adevărate binecuvântări. Crede cu tărie asta.

Pentru ea, cititorul este cel în sufletul căruia textul ei începe să trăiască, fiindcă își dorește ca ele, cuvintele, să ajungă la sufletele celor care dau timp din timpul lor doar pentru a citi ceea ce scrie ea. Oamenii care îi citesc creațiile o fac să se bucure așa cum se bucura în copilărie, când arăta cuiva drag ce mai compunea ea la vremea aceea. Fără cititori, textele ei nu ar exista cu adevărat, așa că de fiecare dată le mulțumește cu toată sinceritatea.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
BOOKNATION.RO ÎȚI FACE PLINUL DE CĂRȚI!
Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.