Autoarea Liliana Uleia s-a născut în cartierul Pantelimon din București, un cartier plin de oameni modești, oarecum gălăgioși și posibil prietenoși, mai ales dacă te oprești să schimbi două vorbe cu ei. A avut o copilărie minunată, iar prietena ei cea mai bună din cartier este în continuare prietena ei cea mai bună. Deși a plecat de câțiva ani buni din cartier, în Pantelimon a rămas ACASĂ și locul unde sâmbătă după- amiază se strânge cu ai ei.

I se pare ciudat și interesant atunci când cineva o numește scriitoare. Consideră că i s-a deschis o ușă și acum trebuie să-și găsească curajul să pășească în acest univers, unde mereu a avut un rol pasiv, în calitate de cititor. De mică i-a plăcut să citească și să scrie iar în liceu lucrurile au luat-o chiar.,,razna” deoarece scria excesiv de multe comentarii și analize literare. 

Mare parte dintre ele, le are și acum. Însă nu s-a gândit niciodată să publice, deoarece scrisul este o chestiune personală și intimă, sunt gândurile și percepțiile tale despre lume și s-ar putea să devii aspru judecat de către foarte mulți. Însă cărțile pentru copii reprezintă contextul perfect unde poți să-ți antrenezi imaginația și să deschizi un portal direct către copilărie, acel loc minunat plin de culoare si personaje fantastice Poveștile ne întregesc, ne îndrumă, ne învață despre prietenie și iubire și probabil fără nicio intenție malefică la mijloc, poveștile încearcă să ne transforme în idealiști. Așa că de ce nu ai vrea să participi la promovarea binelui și a valorilor morale fundamentale, de care avem așa mare nevoie în ultimul timp?

“Fiecare cititor reprezintă un om alături de care am împărțit o poveste și chiar dacă nu ne cunoaștem fizic, el a cunoscut o bucățică din gândurile mele.”

Emanuela Istrate
Autor: Emanuela Istrate
Emanuela e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1173 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Emanuela Istrate