Autoare Loredana Vlădăreanu s-a născut în Buzău, dar la numai 3 luni de la nașterea ei, familia s-a mutat în Focșani. Acesta este locul copilăriei și adolescenței ei, iar pentru ea nu este doar un loc, ci este o parte din ea, din tot ceea ce este astăzi.

A început să scrie cam de când a învățat să scrie, de fapt. La vârsta de 8 ani a scris prima poezie. Era pentru mama ei, de 8 martie: a simțit să își exprime aprecierea și iubirea într-o formă foarte personală.
Apoi, prima scriere serioasă, care a și durat vreo 2 – 3 ani, a început pe la 13 ani, când, împreună cu prietena ei, Rodica, a scris o „carte” despre cum își imaginau ele viețile de adulte, căsătorite cu băieții de care erau atunci îndrăgostite.
Și apoi au urmat multe, multe povești de viață, unele mai realiste, altele pur imaginative, puse pe hârtie, dar și foarte multe poezii, pe care probabil cândva le va face și publice.
Scrisul este parte din ea. Nu poate trăi fără scris. Scrisul o inspiră, o crește, o umple de fericire.

„Scriu pentru Oameni. Și fiecare Om care mă citește este un „candidat” la fericire. Adică, la acea stare autentică de bine, de împlinire și liniște sufletească.”