Câteva cuvinte despre autoarea Maria Mazilu

Autoarea Maria Mazilu s-a născut și a copilărit în Bușteni, în coasta muntelui și la marginea pădurii. A fost un fel de Mowgli pe variantă feminină și ceva mai modern. Când a venit vremea să meargă la școală și părinții au luat-o la București, lumea i s-a schimbat brusc. Atunci s-a născut și s-a și terminat relația ei cu orașul.

În anii ce au urmat, a fost un loc în care a funcționat bine și atât. Acasă a rămas mereu Bușteni și de el a rămas prinsă cu un elastic invizibil. A revenit aici în toate vacanțele, la sfârșituri de săptămână și de multe ori chiar și pentru o zi. La scurt timp după absolvirea facultății, a ales calea pionieratului în două domenii. Cum insolvența era la început în România, iar ea era dezamăgită de câțiva angajatori, a decis să clădească ceva după mintea ei.

A devenit antreprenor, punând bazele propriului birou de insolvență. Timp de 15 ani s-au crescut unul pe altul și a adunat în jur o echipă de încredere. Când a ales Facultatea de drept, a fost o opțiune de conjunctură, în contextul schimbărilor de după ’89. A făcut-o fără să ia în considerare înclinațiile și preocupările literare vechi din adolescență.

Pe măsură ce a trecut timpul, ea a fost tot mai absorbită de activitatea profesională, iar ele s-au manifestat tot mai timid. Însă plăcerea de a scrie nu a părăsit-o. Autoarea crede că și-a aștep tat partenera să crească, pasiunea ei pentru călătorii. Iar când s-au întâlnit, în viața ei a fost un boom: s-a regăsit. Era în călătorie în Asia când a fost surprinsă scriind cu bucuria din adolescență. Se întâmpla în al 13-lea an al biroului de insolvență. A mai avut nevoie de încă 2, ca să poată pune punct profesiei și să își recunoască oficial pasiunile. Prima lor realizare a fost blogul personal, www.mariamazilu.ro (fost mazy.ro – Povestiri din realitate).

I-a urmat “Frământările unui pisoi salvat”, cartea cu două chipuri: pentru copii este o istorie cu pisici, plină de tâlcuri, iar pentru adulți, povestea unor îndoieli și căutări personale. Cartea este doar începutul unui drum, pe care ea și pisoiul Bumbi au pornito. Ascunsă în blana lui, vor călători împreună, căutând oameni și locuri să îi inspire.

„Orice scriu, indiferent că este o postare pe facebook, un articol de călătorie sau o carte, îmi doresc ca cel care citește să se regăsească în rândurile mele. Pentru mine, cititorii sunt fețe și oglinzi ale persoanei mele.”

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.