Autoarea Raluca Alina Iorga s-a născut într-un oraș care ei i se pare magic și anume Brăila. Ce înseamnă Brăila pentru ea? Înseamnă copilăria perfectă, înseamnă istorie și amintiri cât pentru zece vieți. Ceea ce este azi este cumva legat de Brăila și de felul în care Dunărea se unduiește pe malurile orașului. În serile cu lună plină, malul opus plin de păduri, părea un tărâm magic.

„Visez mult, recunosc și din acest motiv tot ce ține de orașul meu cu o istorie fascinantă, mi se pare mirific. Totul este bineînțeles subiectiv, dar dragostea pentru orașul de pe malul frumosului fluviu, mă face mereu să spun că prin venele mele nu curge sânge, ci însăși Dunărea Albastră. Mă bucur mult că am ocazia prin câteva rânduri să aduc un elogiu acestui oraș despre care însuși Nicolae Iorga spunea „Nu este fiica Principatului Ţării Româneşti, ci este maica acestuia”

Cum a început scrisul pentru Raluca?

Mereu a spus celor care o întrebau despre ceea ce scrie, că ar putea scrie încă o carte în care subiectul să fie despre cum a ajuns să o pună pe hârtie pe acesta. Crede că ziua în care a decis că TREBUIE să scrie cartea „Până la sfârșitul timpului”, a fost ziua în care a ieșit dintr-un cinematograf unde rula un film românesc despre Vlad Basarab Dracula, în care evident, el era un vampir.

„Sentimentul acela de indignare m-a făcut să îmi spun mie însămi că în primul rând românii ar trebui să știe adevărul despre el. Așa a început această călătorie a scrisului acum 15 ani, cu documentări istorice și cu multă multă muncă.”

Înainte să înceapă să scrie prima frază din carte, a făcut o promisiune. Știa că poate sună amuzant pentru unii sau poate chiar exagerat, dar i-a promis lui Vlad că se va afla adevărul despre el. Fiecare cititor al acestei cărți va ajuta poate la salvarea unui suflet chinuit ca al Prințului Vlad, va ajuta la aflarea adevărului despre un om care într-un timp neprielnic și plin de încercări, a schimbat o lume întreagă. Povestea adevărată a lui Vlad este poate mai interesantă și fascinantă decât orice invenție.

„Așa că fiecare cititor pentru mine este încă un om care salvează un suflet. Asta da responsabilitate, nu? De fapt e mult mai ușor să salvezi pe cineva decât pare. În cazul de față, să citească această carte.”