În prag de iarnă, ne-am întâlnit la un ceai cu aromă de scorțișoară cu autoarea de cărți de povești și poezii pentru copii, Veronica Cozma, pe lângă poveștile cărților scrise de ea, povești ce vi le vom destăinui și vouă pe parcurs, iată ce am aflat despre Veronica și ideile ei inspirationale.

1.Unde te-ai născut și înseamnă acel loc pentru tine?

M-am născut în colorata Bucovina, acolo unde oamenii își trăiesc intens poveștile vieții, fie că este vorba de naștere, iubire, trecere în neființă, înbobocitul copacilor, culesul merelor sau nemărginirea albă a iernii și le transpun în case, oale, biserici, oameni. Scrierile mele, poartă toată această încărcare și bogăție. Bucovina pentru mine, este pernă pe care-mi pot odihni capu-mi plin de zicerile lumii.

2. Cum a început această călătorie a scrisului?

Scrisul a început cu cititul, de fapt cu lecturatul poveștilor de către familia mea în copilăria timpurie, apoi a urmat curiozitatea cititului, apoi, curiozitatea de a află mai mult, despre toate. După, scrisul a venit firesc, ca un apus după o zi călduroasă, ca o sedimentare a cititului și a copilăriei proprii.

3. Ce înseamnă fiecare cititor pentru tine?

Fiecare cititor, pentru mine înseamnă un călător, adult sau copil, ținându-ne de mână ne plimbăm prin lumea poveștilor sau poeziilor mele. Înseamnă conectare emoțională cu o parte din mine.

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023