Câteva cuvinte despre autorul Adrian Mardan

Autorul Adrian Mardan s-a născut în Deva, în acest loc începând călătoria lui, pelerinajul, escapadele prin imuabilul incognito al dorințelor artistice și divine, însemnând neînțelesul care i-a determinat hazardul cald și rece, germenele creativ al emoțiilor supreme, genuine și implacabile, fie că vorbim de muzică, dar și de scris.

Pentru el voiajul în ale scrisului se situează la răspântia dintre un început premeditat, bazat pe experiențe primordiale și fără echivoc și chemările telurice inexplicabile, dar traductibile în planul întrebuințărilor lui artistice.

„Nu pot uita niciodată cum a început jocul de-a scrisul, căci la început chiar nu dibuiam că am să ajung să fac publice apucăturile mele, sau să mă dedic serios în această direcție.”

Prima lui pseudo poezie s-a numit Despot Luminat, nu știe dacă avea 14 ani și era un manifest, pentru tot ce a simțit el ca și copil în perioada comunistă, împotriva ororilor și tâmpeniilor dictatorului Ceaușescu și aparatului său securist de îndoctrinare malefică și manipulare criminală.
Apoi, în adolescență, a urmat multe versuri cu rimă la cântecele lui, în studenție chiar dacă frecventa cursurile conservatorului, ajungând să scrie versuri la comandă pentru piese pop și dance la modă (dar care nu au ajuns niciodată pe radio sau TV).
Totul a culminat în anul 2001 cu placheta de stihuri O rămășiță bulversată și, puțin mai târziu, cu articole cu și despre muzică în ziarul Renașterea Bănățeană din Timișoara.

„În schimb, tot ce pot spune este că o fac dintr-o necesitate viscerală și defulare organică. Deși încercări frivole de a scrie teatru sau proză scurtă au existat (nepublicate), mă regăsesc și exprim cel mai vrednic prin poezie, căci versul îmi dă cea mai fecundă împlinire sufletească și direcția de care am nevoie.”

„Mai bine criticat decât ignorat.”

Prin natura înlesnirilor lui actuale, se simte cumva obligat în a face o paralelă între publicul meloman care degustă muzica, în felurite forme – fie în varianta live de concert sau prin audițiile sincere și serioase de acasă și cititorul din habitatul său intim, oricare ar fi acesta, în momentul lecturilor sale.

„Scriem ca să fim citiți și dacă publicăm e clar că o facem pentru un public mic sau mare. Trăim pentru momentele acelea unice, când după o lansare și după un timp, vine cineva la tine îți cere un autograf și îți destăinuie că ceva dintr-un pasaj al cărții i-a plăcut mult sau în unele cazuri nu l-a satisfăcut mai deloc.”

Nefiind un scriitor de profesie, nu are cum să își întrețină un orgoliu exacerbat în acest sens și atunci orice gând, impresie, analiză sau reflecție pe textele lui sunt binevenite, luând în considerare orice părere pertinentă și bine argumentată, astfel încât să poată evolua și a deveni mai bun, mai citibil, mai de băgat în seamă.
Trăiește din muzică, cu muzică, iar poezia face parte din acest ansamblu și se consideră un privilegiat atunci când apelează la versurile lui, pentru fiecare cântec al lui sau musical, sau pentru orice lucrare vocal simfonică existentă, sau ce urmează să o compună și să o expună publicului larg.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.