Câteva cuvinte despre autorul Adrian Timofte

Autorul Adrian Timofte s-a născut în localitatea Horodiştea, comuna Păltiniş, judeţul Botoşani, cum spunem “unde se agaţă harta în cui”. Este locul cu cea mai multă liniște, cu peisaje de deal de o frumusețe rară, cu oameni deosebiţi. În acele locuri minunate s-au născut şi au copilărit Sfântul Ioan Iacob Hozevitul, fostul Episcop al Armatei Române din perioada 1937 – 1948 – dr. Partenie Ciopron, profesorul Stelian Bajureanu – autor al unui număr mare de invenţii înregistrate la OSIM, membru fondator şi fost secretar general al Academiei Ştefan Odobleja de la Lugano, Elveţia, pictorul Marcel Chiţac şi mulţe alte personalităţi.

„Este locul de unde îmi încarc mereu bateriile. Uneori este destul numai să mă gândesc la aceste locuri şi simt un impuls ce îmi dă tăriea să trec peste eventualele greutăţi, să mă mobilizeze…”

Încă din anii de şcoală, obişnuia să își noteze întâmplările, părerile, diferite momente, să descrie peisaje frumoase întâlnite, transpunândule în proză sau versuri. În anii studenţiei şi după (a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Al. I. Cuza – Iaşi) a publicat diverse articole în presa de specialitate –Revista de Contabilitate , Tribuna economică, ziarul Economistul. În 2003 a publicat cartea “Inflaţia – specificul ei românesc”. Versuri – poezii şi epigrame – a scris mereu. A publicat în 2008 cartea “Versuri şi vorbe”, iar in 2014, cartea “Versuri”. A mai publicat în 2005 « Culegiri din popor” – cu obiceiuri de Anul nou din zona de nord al Moldovei, iar în 2012 « Comuna Păltiniş: file de monografie ».

„Fiecare cititor, pentru mine, este ca o căprioară ce îşi astâmpără setea de la izvorul … sufletului meu.”

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Article Tags

POST A COMMENT.