Autorul Alexandru Cristian s-a născut la Brăila în anul 1987. Pentru el Brăila a fost locul în care a descoperit minunea vieții. Un oraș frumos, înconjurat de neliniștita Dunăre, un oraș în care oamenii se iubesc și se respectă. Când era mic, Brăila era pentru el universul, ține și acum minte Grădina Mare în care se plimba cu bunicii. Pierdea ore întregi în fața statuilor aflate acolo, Panait Istrati, Mihail Sadoveanu și statuia din bronz a eternului Mihai Eminescu.
Fascinația locului de naștere a fost una dintre marile chei ale literaturii lumii, mari creatori au scris despre pământul din care au fost creați și despre locurile sacre ale copilăriei, îi vin în minte două mari exemple Gabriel Garcia Marquez-Aracataca și Mario Vargas Llosa – Arequipa.

Călătoria scrisului a început inspirat de orașul lui, de grădinile sale și de murmurul Dunării. A învățat să îl citească pe Mihai Eminescu, a fost creat de versurile lui Mihai Eminescu. A scrie pentru el a fost și este o călătorie a împlinirii vieții. În scris oamenii sunt sinceri și se deschid în fața lumii întregi. În scris te regăsești și regăsim întreaga lume, căci înainte de toate a fost CUVÂNTUL.

Pentru el fiecare cititor poate reprezenta un model despre cum trebuie să scrii. Oamenii îți pot reflecta ceea ce cred ei despre scrisul tău dar și despre felul tău de a-ți exprima sentimentele. Cititorul este că oglindă pentru tine și de asemenea cititorul este cel mai mare critic al tău.

Emanuela Istrate
Autor: Emanuela Istrate
Emanuela e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1236 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Emanuela Istrate