Autorul Aurel Dobre s-a  născut la marginea Câmpiei Române, lângă Dunăre, într-o fostă comună, devenită cu timpul cartier al orașului Călărași, numit Mircea Vodă (Miraveda!), un loc unde etosul rural își dă mâna cu mirajul citadin. Locul nașterii este pentru el poarta proprie spre Univers, dar și ”școala” cu sute de profesori, unii adevărați, dar cei mai mulți, oameni de diverse vârste, studii și profesii, care au contribuit, în copilăria și adolescență, la formarea lui.

Despărțit de magia scrisului, încă din tinerețe, după mulți ani, când cei doi copii ai lui s-au focalizat pe propriile cariere, iar afacerile familiei s-au îndepărtat tot mai mult de ceea ce au fost cândva, a simțit o acută nevoie de ”reinventare”. Cum în minte și mai ales în suflet a acumulat atâtea lucruri de spus, în mod aproape instinctiv, s-a întors la vechea lui dragoste, literatura. Romanul de față i-a oferit nu numai posibilitatea unei mărturisiri eliberatoare, dar și prilejul unei pledoarii pentru întoarcerea la lectură, la literatură și la adevăratele valori umane.

   Pentru el, fiecare cititor este un oaspete de seamă într-un spațiu și un timp deja legendare, înadins neprecizate, dar atât de ușor  recognoscibile. În cheia realismului magic, cititorul este invitat într-un carusel al timpului trecut, al unor întâmplări și frământări în care mulți cititori se vor regăsi. Chiar  și celor mai pretențioși și avizați cititori, autorul le propune o interesantă călătorie, ca expresie a filozofiei de a trăi și de a supraviețui prin ficțiune.