Autorul Horia Blidaru s-a născut la Oradea, poarta României spre Mitteleuropa. Cu siguranță e unul din motivele pentru care se simte azi cetățean european de origine română.

Crede în poveste, ca refugiu din calea cotidianului, a timpului în ultimă instanță. De când se știe a fost atras de povestiri – spuse de alții, trăite ori, mai recent, scrise de el. El crede că omul se poate salva prin poveste: dintr-un loc, dintr-un context, dintr-o epocă. Câtă vreme ai o carte ce-ți deschide poarta spre libertatea deplină, nimeni nu are putere asupra ta. Nu există temniță sau dictatură, căsnicie nefericită ori loc de muncă oribil, boală sau singurătate pe care o poveste cu miez, bine ticluită, să nu le poată învinge.

”Cititorul e prietenul de-o seară, întâlnit la un han de la capăt de lume, lângă un foc domol și o carafă de vin, unde putem împărtăși un crâmpei de vis sinonim cu eternitatea. Vom rămâne amândoi, sper, cu amintirea uneia din acele întâlniri care-ți aduc, apoi, zâmbetul încrederii că viața e frumoasă tocmai pentru că rostul ei îl brodăm noi, zi de zi, dintr-o poveste în alta. ”