Liviu Galasiu s-a născut în Sibiu, museionul cristelnița unde a primit botezul, punctul de longitudine zero, meridianul, cifra zero de la care pleacă notația pozițională.

Scrisul a apărut în viața autorului încă din liceu, Colegiul Național Gh. Lazăr Sibiu, a dezvoltat pasiunea pentru scris, implicându-se în revista liceului, activând timid la cenacluri literare, participând la concursuri naționale de creație literară; astfel că volumul Cutia de Rezonanță este o culegere a gândurilor din acea vreme, până în prezent; debutul literar la 33 ani fiind un vis împlinit, dintr-o dorință nebună de posteritate.

Pentru autor fiecare cititor este un confident căruia îi împărtășește emoții și gânduri care au dat naștere acestui volum, transmise pe cât a putut în poeme. Îți dorește ca fiecare cititor să rezoneze cu ideile și amintirile surprinse. De aici și titlul Cutia de rezonanță! De altfel, la un moment dat, pe când a renunțat la ideea de a mai debuta în volum, și-a imaginat-o la propriu ca pe o cutie. În/de fapt a vrut chiar să o denumească cutia de siguranță, căsuța de valori, dar asta s-a potrivit atâta vreme cât a păstrat poemele numai pentru el.