Autorul MIRCEA ARIEȘ s-a născut în satul Mihai Viteazu de lângă Turda, județul Cluj, o comună întinsă pe malul drept al râului Arieș, numit Aureus, sau Auratus în antichitate. Pe lângă acest râu a găsit calea spre inima Munților Apuseni, spre legendele și miturile sale. Ar putea spune că a crescut din acești munți hrănit prin apa Arieșului. În acest loc s-au adunat istoria, legendele și miracolele Lumii întregi.

Această călătorie a scrisului a început în copilărie cu cititul cărților lui Jules Verne. Și-a imaginat că va crește și va scrie cărți minunate pentru a nu mai fi sărac. Dar au trecut multe zeci de ani până a început să scrie cu adevărat când în 1990 a ”sărit” de la profesiunea de geolog la cea de ziarist, fiind angajat corespondent pentru județele Albă și Mureș la ziarul România Liberă – care avea atunci un tiraj zilnic de peste 1,1 milioane de exemplare –  și la scurt timp Emil Hurezeanu i-a propus să colaborez și la Radio Europa Liberă. Și de-atunci aventura continuă. Are patru cărți documentare publicate și în fișiere mai așteaptă două romane, două cărți documentare și un volum de poeme. Pentru el această călătorie începe mereu acum.

„Cititorii sunt eu însumi ca spirit, partea din mine care încă nu o cunosc, cititorul este o altă formă fizică a existenței mele precum și eu sunt la fel pentru el.”

Emanuela Istrate
Autor: Emanuela Istrate
Emanuela e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1172 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Emanuela Istrate