Autorul Paul-Bernard Gaspar s-a născut în Lugoj, județul Timiș. Cu toate că este un orășel mic, este frumos iar spiritul comunității se simte în acest oraș. Încercă mereu să se ajute reciproc cu ceea ce pot, să se sprijine în acțiunile care se desfășoară în oraș. Este locul lui de suflet, locul care în timp va încerca și el să îl dezvolte în măsura posibilităților.

Prima carte mai serioasă pe care a citit-o a fost Dune, de Frank Herbert. Acea carte i-a schimbat viața și a început să citească întreaga serie, apoi variantele de la fiul autorului. În acel moment, o pasiune arzătoare pentru psihologie și filozofie s-a dezvoltat în el, astfel încât a început să citească foarte multe cărți legate în acest domeniu. Ulterior, a început să citească cărți de dezvoltare personală. A devenit oarecum obsedat cu cunoașterea proprie, de la cunoașterea organismului biologic la cunoașterea psihicului și mecanismului în care funcționam. Astfel, s-a născut și această carte. În obsesia lui de a se perfecționa, a realizat că trebuie să renunțe la fumat. Cu experiența lui din cărțile citite a realizat și cum poate face acest lucru într-un mod ușor și fără chinurile provocate de sevraj, apoi a început să scrie cartea pentru a putea ajuta și alte persoane.

Se implică în voluntariat de când eram mic, iar în mod activ începând cu acum 7 ani de când s-a înscris efectiv într-un ONG. Pentru el, fiecare cititor al acestei cărți îl vede ca o persoană care are nevoie de ajutor și de ghidare. Poate că știe că are nevoie de ajutor, poate nu, dar el este aici, prin cuvintele din carte, prezent să îl ajute să scape de acest viciu și să își trăiască viața care o merită, o viață sănătoasă și plină de aspirații și bucurii.