Autorul Renert Dusout s-a născut și trăiește în capitala noastră Art Noveau, Oradea, un oraș uneori atât de…liniștit, încât a trebuit să se obișnuiască și să îmbrățișeze călătoritul pentru a putea trăi multe din poveștile pe care le-a scris ulterior. Îi… mulțumește pentru asta. 🙂

Scrie pentru că trebuie să mai și respire, înainte de orice. Speră că ăsta să nu fie un obicei la care să se poată renunța ușor, căci altfel nu se vede foarte bine :).

„Pentru a răspunde formal însă, am avut mereu o afinitate către literatură și implicit pentru citit, una care a alimentat în timp în mod organic și dorința de a scrie. A ajutat în mare măsură cel mai probabil și faptul că vin din domeniul marketing-ului și că prin natura muncii mele scriu (aproape) zilnic, obișnuindu-mă cu unele rigori ale condeiului aparent fără să caut asta în mod specific.”

Atunci când scrii, te dai lumii. Partea proastă e că nu ai niciun control asupra modului în care aceștia vor reacționa, în special public. El unul a fost suficient de norocos cât să se „trezească” cu o mulțime de reacții dintre cele mai frumoase, suficiente cât să ajungă să considere că, într-un fel sau altul, dat fiind intimitatea actului literar, fiecare cititor e un confident. Uneori un viitor prieten chiar.