Samuel Pascariu s-a născut la Botoșani, acum 16 ani. Deja nu mai este doar un oraș din nord-estul țării, și un locaș cunoscut atât pe plan național dar și internațional. Este mai mult decât mândru că a avut onoarea de a fi cetățean al orașului care a dat țării genii din toate domeniile. Deși nu este un oraș foarte mare, este cel mai special din toată țara – după părerea lui. În orașul în care Mihai Eminescu este etalonul principal, a copilărit și încă mai copilărește cu gândul că niciodată nu ne vom opri de a oferi țării ce este mai bun.

Autorul a început să scrie încă din clasa a V-a, când a început să scrie diferite poezii și texte. Până în clasa a VIII-a nu a avut curaj să le publice undeva, să le trimită la reviste de cultură, sau să ceară păreri. La 14 ani a ieșit de sub tipar prima carte de care a fost foarte mândru. Prietenii lui au aflat doi ani mai târziu de ea, iar părinții, cu două-trei luni după tipărire.

„Ce-i drept eram rușinos și nu știam exact ce să fac. După traducerea în limba engleză, cartea a fost publicată sub formă de e-book în SUA, unde a fost achiziționată de aproximativ 10.000 de ori. Acest lucru m-a ambiționat și mai tare să scriu.”

Fiecare cititor pentru el sunt o parte din sufletul lui.