Câteva cuvinte despre autorul Tiberiu Popovici

Autorul Tiberiu Popovici s-a  născut în orașul Făget, județul Timiș, dar până la vârsta de paisprezece ani a crescut și copilărit în satul Gladna Montana, localitate la care se reîntoarce de fiecare dată când are ocazia. El consideră, de altfel, că este sursa de inspirație, vitalitate, care îl hrănește cel mai mult. Experiențele trăite acolo, simplitudinea, libertatea, liniștea, i-au deschis apetitul spre poezie încă din adolescență. Așadar, este momentul zero, în spațiu, cât îl privește.
Inițierea în poezie pentru autorul Tiberiu Popovici a avut loc prin lirică. A început să compună versuri încă de la vârsta de paisprezece ani. Pastelul a fost prima abordare lirică, după care s-a îndreptat și spre alte forme de poezie. Abia la vârsta de douăzeci și cinci de ani a început să scrie proză, poate dintr-un soi de teamă pentru un asemenea angajament, dar care s-a dovedit, în timp, a fi o nevoie al eului creativ. Nevoie ce odată declanșată este urmată de o altă nevoie, și anume de nevoia de a continua.
„Cititorul pentru mine este un martor. Un spectator al fenomenului creativ pe care mintea mea se străduiește să-l șlefuiască cu mare atenție. De altfel, străduința artistică care o ofer acestor cărți este datorită cititorului, deoarece mă simt obligat să-l primesc în lumea imaginară ca pe un oaspete de seamă. Aș putea spune că, poate inconștient, el, cititorul, este muza supremă.”
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.