Acum că s-au dus ploile și ne putem bucura cu adevărat de vară, apare întrebarea ce citim?

Noi titluri ocupă loc de cinste pe rafturile online și offline ale librăriilor și poate fi destul de greu de ales un TBR. Deseori suntem tentați să alegem foarte multe cărți, iar la final de lună să regretăm că nu am apucat să le citim pe toate, însă acest lucru este perfect normal. Sunt luni în care vom citi zilnic și luni în care abia dacă vom deschide o carte. Dacă și tu ești în punctul în care îți faci TBR-ul pentru vară, iată 6 titluri potrivite pentru 6 tipuri de cititori:

6 Cărți pe care trebuie să le citești vara aceasta

Pasărea Liră – pentru cititorii romantici

Noul roman al Ceceliei Ahern prezintă povestea de dragoste dintre o tânără fermecătoare și un bărbat ambițios. O poveste născută din inocență și plină de detalii surprinzătoare despre viața protagonistei. Un trecut sumbru care își va pune amprenta pe viața ei de adult, dar care nu o va îndepărta de dragostea adevărată. Recomandăm această carte cititorilor care preferă romanele romance.

Război și dragoste – pentru pasionații de ficțiune istorică

Dacă ți-a plăcut Ultima geană de lumină sau Fiica Reichului, atunci trebuie să citești nou apariție CORINTeens, Război și dragoste de Julie Berry. Acțiunea are loc pe parcursul a cele două războaie mondiale, iar Hazel și James sunt protagoniștii poveștii de dragoste. Contrar vremurilor tulburătoare, cei doi se întâlnesc în cadrul unei petreceri londoneze. Însă totul se schimbă când James este trimis pe câmpul de luptă…vor putea oare cei doi să reziste războiului și să se regăsească cu bine?


Pisica și orașul – pentru iubitorii de animale

Dacă petreci ore în șir pozându-ți animalul de companie, cu siguranță o să îți placă aventurile personajelor din Pisica și orașul de Nick Bradley. Personajele iau forma unui taximetrist, un tatuator, un detectiv, o traducătoare și multe alte exemple de persoane pe care le-ai găsi în pitorescul Tokyo.

Plăcerea esențială a lecturii acestei cărți o reprezintă vigoarea sa plină de viață – cool, dar nu hipsteresc, ambițios, dar nu pretențios –, care trezește o însuflețire similară în cititor. – The Times

Love & Santorini – pentru cei care se gândesc la vacanță 

Odată cu venirea căldurii ne gândim la plajă, mare, băuturi reci și relaxare. Din fericire, cititorii care își caută o carte perfectă pentru vacanță o au pe autoarea Jenna Evans Welch de partea lor. Love & Santorini este un roman de dragoste care prezintă povestea lui Liv, o tânără cu o copilărie nu tocmai fericită care se duce în Grecia pentru a-și ajuta tatăl să descopere dacă teoriile sale despre Atlantida sunt reale sau nu. Această carte are romance, mitologie, puțină ficțiune și peisaje superbe. Perfect summer read!

Kim Jiyeong, născută în 1982 – o carte care stârnește reacții

Kim Jiyeong are 33 de ani și o viață aparent normală. Trăiește în Seoul, Coreea de Sud, alături de soțul ei și de fiica lor adorabilă. Locuiesc într-un apartament modern, într-unul dintre cele mai bune cartiere ale capitalei. Deși totul pare perfect, protagonista dă semne de o posibilă depresie și ajunge la psihiatru.

Când romanul Kim Jiyeong, născută în 1982 a fost publicat în Coreea în 2016, a fost primit ca o chemare culturală la arme. Cartea a fost considerată deopotrivă un tratat despre societate și o operă de artă, întocmai ca filmul lui Bong Joon Ho, Parasite, care a stârnit dispute aprinse despre discrepanțele sociale din Coreea. – New York Times

Cât aur ascund aceste coline – pentru cititorii de cărți premiate

Cât aur ascund aceste coline de C Pam Zhang a fost nominalizat la Man Booker Prize și s-a aflat în topul cărților preferate citite de Barak Obama în anul 2020. Dacă ți-au plăcut: Pachinko, de Min Jin Lee, Jumătatea dispărută, de Brit Bennett sau Băieții de la Nickel, de Colson Whitehead, cu siguranță o să îți placă și aceasta.

Cartea prezintă goana după aur din California, locul unde lăcomia și sărăcia par să coexiste. Cu siguranță nu este locul ideal pentru un copil, mai ales dacă acel copil rămâne orfan…

În această lume lacomă, două fetițe trebuie să supraviețuiască și să își găsească un loc pe care să îl poată numi acasă.

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022