Ce poate fi mai înspăimântător la Domnişoara Christina a lui Eliade?

de | iun. 3, 2015 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA CE POATE FI MAI ÎNSPĂIMÂNTĂTOR LA DOMNIŞOARA CHRISTINA A LUI ELIADE? ARE REDUCERE PE:

Domnisoara-Christina-02-1024x553

De puţine ori calitatea filmului poate echivala cu cea a cărţii, darămite să fie peste. Mi-a plăcut foarte mult „Domnişoara Christina” a lui Mircea Eliade. Chiar aş putea spune că abia cu această carte m-a cucerit maniera de a scrie a autorului. Să fiu sinceră, am fost atrasă în primul rând de titlu, fiind purtătoare al aceluiaşi prenume, cartea mi-a sărit în ochi imediat şi nu a durat mult până să fiu acaparată total de subiect.

Pentru cei care nu cunosc nuvela, povestea acesteia prezintă un tânăr pictor venit la moşia familiei iubitei sale. Acolo află de domnişoara Christina, sora omorâtă în tinereţe a doamnei Moscu. Deşi decedată, prezenţa acesteia este mai vie ca oricând în acea zonă, familia fiind afectată de vizitele acesteia în vis, iar cei ai casei încep să se comporte din ce în ce mai straniu. Nici Egor nu va fi scutit, mai ales când domnişoara Christina, considerată strigoi de către săteni, se îndrăgosteşte de el.

Cartea vă va ţine cu sufletul la gură cu siguranţă, mai ales când această dragoste bolnavă va ajunge să schimbe din ce în ce mai mult cursul evenimentelor, jucându-se cu minţile tuturor.

Dacă îți place recenzia cărții CE POATE FI MAI ÎNSPĂIMÂNTĂTOR LA DOMNIŞOARA CHRISTINA A LUI ELIADE?, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Mircea Eliade

Poster-DCh-70x100-final03-209x300Nuvela a fost ecranizată în 2013. Filmul „Domnișoara Christina” este considerat primul horror românesc, avându-i ca principali actori pe Ioana Anastasia Anton, Maia Morgenstern, Tudor Istodor şi Anastasia Dumitrescu.

Am fost nerăbdatoare să văd filmul şi mă bucură faptul că a fost pe măsura aşteptărilor mele. L-am urmărit cu sufletul la gură şi cu ochii mari, savurând fiecare scenă. Mi-a plăcut mai ales faptul că s-a respectat conţinutul cărţii şi că nu s-a renunțat la detaliile care contează atât de mult pentru cei care au citit în prealabil nuvela.

Actorii şi-au intrat foarte bine în rol şi nu au dezamăgit. De asemenea, locația a fost foarte bine aleasă. Am urmărit de curiozitate şi primul film, cel din 1992. Poate că mi-ar fi plăcut şi acela, doar că mi-a dat senzaţia că scenele nu au legătură între ele și păreau ca taiate din topor. Dacă nu aş fi citit cartea înainte, nu aş fi înţeles mare lucru.

1370356855thumb-resize-375x210Străinii au fost atraşi dintotdeauna de mitologia românească, mai exact de vampiri. Bineînţeles că noi ştim mai bine care este treaba cu vampirii/Dracula, dar asta nu înseamnă că nu avem o oarecare fascinaţie pentru aceste mituri.

Vă recomand atât cartea, cât şi filmul ca să puteţi înţelege mai bine povestea. Este una care merită, mai ales datorită faptului că are rădăcini clasice, româneşti şi nu a fost transformată în marketing de proastă calitate.

Vă urez spor la citit, cât şi la vizionat şi sper ca mai apoi să puteţi avea vise liniştite fără parfum de violete şi vizite…demonice.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CE POATE FI MAI ÎNSPĂIMÂNTĂTOR LA DOMNIŞOARA CHRISTINA A LUI ELIADE? CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Ce Poate Fi Mai înspăimântător La Domnişoara Christina A Lui Eliade?
Autor: Mircea Eliade
An apariție : 2006
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 188
Limba: Română
Gen Literar: Literatura clasica
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 3690

Alte recenzii de la Mircea Eliade:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Defecți într-o lume Defectă Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face...

Recenzie „Pericol la petrecere!”

Recenzie „Pericol la petrecere!”

La insistențele fiicei, care a văzut-o într-o librărie, am cumpărat și altă carte din seria Pericol. Ei i-a plăcut foarte mult, mie mi s-a părut mai slabă decât prima parte. Îmi place culoarea locală (stilul oltenesc de a vorbi al unor personaje, referirile la Therme,...

0 0 votes
Article Rating
Cristina Slusariuc este redactor Booknation.ro de 2718 zile și a scris până acum 26 articole. Se află pe poziția 1 din 54 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Slusariuc aici.
Subscribe
Notify of
guest

7 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Cand am citit cartea eram prea tanara pentru a-mi face placere..
Insa anul trecut cand am vazut filmul, l-am iubit.

Eu am fost fascinată de carte. Acum vreo doi ani în urmă am citit-o. Iar filmul mi s-a părut chiar foarte bine realizat. Văzusem înainte primul şi poate de asta l-am iubit pe acesta.

Am citit cartea vara trecută și mi-a plăcut mult. Cu siguranță voi vedea și filmul. Până acum nu știam că există și o ecranizare, dar îmi voi face timp pentru ea.

Merită să încerci, Claudia! 🙂

cornelia

Recunosc nu am citit cartea si nu am vazut nici filmul,dar mai facut curioasa.In viitorul apropiat cu siguranta am sa o citesc,dar mai intai trebuie sa fac rost de ea.Din cele ce ai scris presimt ca o sa imi placa.

cornelia

Ok,am citit cartea si mi-a placut.Multumesc Cristina!Acum urmeaza sa vad si filmul,dar trebuie sa il urmaresc dimineata.Cartea am terminat-o aseara,pe la 23:30,si recunosc mi-a luat cam mult sa adorm 🙂

Mă bucur că recenzia mea a devenit o idee pentru lista ta de lectură. Sper să-ţi placă şi filmul! 🙂