Cinci scriitori care s-au sinucis

De-a lungul istoriei literare anumiți scriitori au ales să plece mai devreme din rândul muritorilor de rând din varii motive. Poate că au vrut să fie stăpânii propriului destin până în ultima clipă sau poate că totul a fost doar rodul hazardului.

cloud-605104_960_720

Iată câteva cazuri:

1. Ernest Hemingway.

Bolnav, grav afectat în urma a două accidente de avion,Ernest Hemingway s-a sinucis prin împușcare în iunie 1961.

2. Virginia Woolf (1883-1961)

Mai mereu prinsă între ceva și altceva, simțindu-se lăsată pe dinafară de o lume aflată mai mereu într-o continuă fugă spre nicăieri, Virginia Woolf a ales sinuciderea.

Într-o stare de insuportabilă depresie ea a ales să se sinucidă prin înecare. Și-a umplut buzunarele cu pietre, azvârlindu-se în apele râului Ouse, fiind găsită după mai bine de o lună.

3. Sylvia Plath (1932-1963)

Posesoare a unui incontestabil talent, alături de frumusețea sa olimpiană și carisma acaparatoare, Sylvia Plath a fost mai tot timpul prizoniera unor acute stări depresive, având mai multe tentative de suicid. La scurt timp după divorțul de soțul său, se sinucide prin intoxicare cu monoxid de carbon.

4.Stefan Zweig (1881-1942)

Una dintre cele mai controversate sinucideri, la fel ca și personalitatea și întreaga sa carieră, a fost cea a lui Stefan Zweig.

Ajuns la 60 de ani, este încătușată fără vreo putință de scăpare de sentimentul inutilității, biciul ireversibilității picurându-i în vasele sangvine cumplita desnădejdie.

Se sinucide în Brazilia, alături de soția sa Lotte.

5, Cesare Pavese (1908-1960)

Mulți spun despre scriitorul italian că ar fi fost obsedat de ideea morții. Rămas orfan de tată încă de la vârsta de 6 ani, este crescut de o mamă extrem de autoritară.

Matur fiind, trece prin numeroase decepții amoroase, la care se adaugă deziluzia provocată de o imundă societate italiană.

Se sinucide în noaptea de 26-27 august 1960, înghițând un pumn de pastile.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Article Tags

POST A COMMENT.