Cinematografia rusă promovată de editura Litera şi Adevărul

Săptămânal, în fiecare zi de luni, începând cu data de 7 septembrie, fanii cinematografiei ruse pot achiziţiona pe DVD-uri patru producții Mosfilm, în regia lui Andrei Tarkovski: Călăuza, Oglinda, Copilăria lui Ivan și Andrei Rubliov, anunţă editura Litera. DVD-urile sunt disponibile la toate chioşcurile de ziare, împreună cu ziarul Adevărul, la preţul de 14,99 lei.

Despre filmul Călăuza editura Litera spune că este o dramă SF realizată în anul 1979, după romanul Picnic la marginea drumului de Arkadi şi Boris Strugaţki.

Oglinda, caracterizat ca fiind unul dintre cele mai bune filme realizate vreodată, este o dramă biografică. Produs în 1975, filmul spune povestea unui poet aflat pe patul de moarte, care îşi rememorează principalele momente ale vieţii.

Filmul Copilăria lui Ivan, produs în 1962, este o dramă de război. Câştigător al premiului Leul de Aur de la Festivalul de Film de la Veneția din 1962, Copilăria lui Ivan este primul film de lungmetraj al lui Andrei Tarkovski.

Pelicula Andrei Rubliov  îmbină elemente de biografie, dramă şi istorie. Filmul a fost lansat în 1966, iar trei ani mai târziu a obţinut Premiul Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film la Festivalul de la Cannes. „Filmul descrie viața pictorului de icoane Andrei Rubliov de-a lungul unei perioade turbulente din istoria Rusiei, în secolul al XV-lea, o perioadă marcată de lupte între cnejii rivali și invaziile tătare”, notează editura într-un comunicat de presă.

Colecția Filme de Aur din cinematografia rusă apărută la Editura Litera cuprinde şi alte DVD-uri, precum: Anna Karenina, Dramă la vânătoare, Zboară cocorii, Tigrul alb, Pescărușul, Douăsprezece scaune și Zilele Turbinilor.

Editura Litera s-a înfiinţat în 1989, atât la Bucureşti, cât şi la Chişinău. Sub egida editurii Litera se găsesc editate peste 4.300 de titluri, într-un tiraj total de 48 de milioane de exemplare.

Set DVD Mosfilm Andrei Tarkovski

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.