100 Citate de Irina Binder

citate irina binder

Descoperă colecția noastră de citate de Irina Binder care sperăm să te surprindă și să te facă să descoperi cărțile sale cât mai curând.

Înainte de a merge la citate, uite aici lista cărților scrise de Irina Binder.

1. Sunt o forţă – şi nu mă voi irosi plângându-mi de milă.

2. Cerul ne oferă cel mai bun exemplu… că după fiecare furtună, soarele ne va mângâia din nou şi că, dincolo de nori, este lumină, este căldură, este speranţă. Toate grijile noastre, toate temerile şi toate dezamăgirile sunt doar niste nori trecători pe cerul nostru. Soarele, lumina şi căldura nu ni le poate lua nimeni.

3. În viaţă întâlneşti oameni care, atunci când ai un moment vulnerabil, profită la maxim de sălbiciunea ta. Dar exisţă şi oameni care îţi arată preţuire şi suport – şi, culmea, aceştia sunt tocmai aceia de la care ai cele mai puţine aşteptări.

4. E-atâta nepăsare între noi… Și-atâtea lacrimi ce nu se împart la doi. Și e atâta teamă de eșec, încât nu știu ce vreau să fac… Să stau? Să plec?

5. Când eram mică, tata mi-a spus că sufletul meu este un castel. Că indiferent de luptele care se dau înafara lui, eu trebuie să păstrez interiorul frumos şi curat. Să nu îl aglomerez cu lucruri inutile şi să nu primesc pe oricine înăuntru.

6. Am prieteni buni şi chiar foarte buni. Totuşi, cel mai bun confident îmi este Dumnezeu.

7. Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.

8. Unii oameni intră în viața noastră neinvitați, nedoriți, ca mai apoi să devină universul nostru.

9. Ce abundenţă de lucruri, de lux, de confort, de de toate în jur! Şi totuşi, câtă sărăcie!

10. Un suflet singur trăieşte bucuriile pe jumătate, iar durerile dublu.

11. Iubire ar fi destulă, dar nu are loc printre atâtea orgolii înghesuite.

12. Pentru mine toţi oamenii sunt egali, iar diferenţa o face doar caracterul. Atât.

13. Azi poţi fi cel mai fericit om de pe Pământ, convins că ai totul şi că trăieşti o viaţă perfectă şi frumoasă. Eşti sigur pe viitorul tău, pe visele tale şi pe oamenii de lângă tine. Dar e nevoie doar de o clipă, pentru ca întreg universul tău să se prăbuşească.

14. Lasă lucrurile să se întâmple, trăiește-ți viața cu bune și cu rele, cu lacrimi și cu zâmbete, cu tot ce îți oferă, pentru că toate au un rost. Iubește și lasă-te iubită, iartă, dar nu uita, iar dacă vei cădea, ridică-te și mergi mai departe și nu dă nimănui satisfacția să te vadă la pământ!

15. (Viața) Nu te întreabă dacă vei putea trăi într-un alt loc sau dacă ești pregătit să renunți la visele tale și la drumul ales atunci când îți schimbă brusc direcția de mers și te smulge din locul în care sufletul tău se simte acasă.

16. Eu trăiesc pentru a fi cineva în sufletul meu, nu în ochii lumii.

17. Unii au nevoie de un Dumnezeu doar pentru a da vina pe cineva pentru toate eşecurile şi neputinţele lor.

18. Onestitatea şi bunătatea sunt virtuţi ale oamenilor cu valori. Nu ar trebui să ne aşteptăm să le găsim la oamenii ieftini.

19. Vrei să mă cunoşti? Atunci nu-mi privi insistent chipul şi nu-mi pune etichete definitive după ce m-ai ascultat rostind doar câteva cuvinte.

20. Pentru unii, opusul prieteniei este duşmănia. Pentru mine, este indiferenţa. Nimeni nu merită să îţi degradezi sufletul, urându-l.

21. Să ții minte că ești o minune, că viața este un dar prețios și că singura ta datorie este să trăiești frumos, să fii un om bun și să iubești! Și nu uita niciodată: Nihil Sine Deo – Nimic fără Dumnezeu.

22. De câte ori mă aflu în preajma ta fac eforturi disperate să nu te îmbrăţişez…

23. Dacă nu-i vezi lacrimile unui om, nu înseamnă că el nu plânge pe ascuns în sufletul lui.

24. Viața, drumurile, loviturile și oamenii ei te pot îndepărta sau te pot apropia de tine… totul ține doar de alegeri.

25. Iertarea este poarta către libertate.

26. Cel mai sigur şi mai încăpător loc din lume este sufletul mamei.

27. Am “fluturi” în cap, pe cap, în urechi, în toată casa, în viaţă şi în suflet. Sunt ai mei, am dreptul să-i am şi mă bucur de ei fără a avea aprobarea celor care nu le plac “Fluturii”.

28. Oamenii din jurul tău sunt doar nişte spectatori. Ei asistă la spectacolul vieţii tale şi nu are nicio importanţă dacă le place sau nu cum îţi trăieşti viaţa. Ai tot dreptul să faci alegeri după bunul plac, cât timp trăieşti după principii morale sănătoase. Dar părerea oamenilor nu este importantă. Fiindcă nu ceilalţi trăiesc în locul tău, nu ei îşi vor asuma responsabilităţile deciziilor tale şi nu ei vor plăti pentru greşelile tale. Nu ei trăiesc în locul tău, aşa cum, la sfârşit, nu ei vor muri în locul tău.

29. Unii nu se pot afirma fără a umbri gloria altora.

30. Prea târziu să te îndrăgostești este doar la ultima bătaie a inimii!

31. Viaţa nu te întreabă niciodată dacă eşti pregătit sau nu de o nenorocire. Nu îţi dă niciun preaviz şi niciun avertisment înainte să te surprindă cu un necaz, care să îţi prăbuşească întreg universul.

32. Ne-a dat Dumnezeu doi ochi. Dacă unul nu mai vede, măcar putem vedea cu celălalt… Şi mâini ne-a dat, tot două. Dacă nu ne mai putem ajuta de una, măcar ne putem ajuta de cealaltă… Mă întreb: de ce nu ne-o fi dat şi două suflete? Pentru momentele acelea în care sufletul nu mai poate şi ar avea nevoie să fie ajutat de celălalt…

33. Adevăratele comori ale unui om se află în sufletul său… sunt toate sentimentele frumoase, forţa cu care se ridică ori de câte ori viaţa îl îngenunchează, spiritul liber, bunătatea, generozitatea cu care împarte tot ce are mai bun şi mai frumos, credinţa şi iubirea cu care se dăruieşte lumii… Iar fără aceste comori, până şi cei mai bogaţi oameni sunt foarte, foarte săraci…

34. Te-ai gândit vreodată când ai plâns, câți oameni mai plâng în momentul acela în întreaga lume? Plâng foarte mulți. Fiecare își plânge durerea lui și sunt sigură că sunt foarte puțini care plâng de fericire […] Tu de ce plângi? Eu de ce plâng? Avem cu adevărat motive să plângem?

35. Prefer adevărul care doare decât minciuna care vindecă.

36. Nu poţi fi departe de un om cât timp îl iubeşti, fiindcă îl porţi în suflet. Aşadar, ar putea, oare, să fie cineva mai aproape de tine decât în propriul tău suflet?

37. Cele mai frumoase locuri prin care am umblat au fost sufletele oamenilor pe care i-am iubit.

38. Timpul separă prietenii de străini. Separă oamenii de persoane. Separă iubirea de iluzii. Separă visele de coşmaruri. Separă grijile de închipuiri. Separă teama de îndrăzneală. Trebuie doar să avem răbdare ca lucrurile să se întâmple aşa cum trebuie şi atunci când trebuie.

39. Fiecare femeie este o minune a lumii.

40. În viaţă se mai întâmplă să ai parte şi de oameni care să îţi muşte mâna pe care le-ai întins-o ca să-i ridici de jos, cu care le-ai oferit din hrana ta, cu care i-ai mângâiat atunci când erau trişti şi cu care le-ai alinat durerile… Sau oameni care te vor lovi peste obrazul pe care altă dată te-au pupat şi pe care atunci când nu mai au nevoie de tine ţi-l vor inunda cu lacrimi…

41. Când te simţi pierdut, caută-te în oamenii pe care îi iubeşti…

42. Sunt doar un om… iubit, urât, aprobat, dezaprobat, acceptat, respins, înţeles, neînţeles,

43. Pietrele aruncate în alţii au efect de bumerang. Din păcate realizăm asta abia atunci când ne trezim cu capul spart.

44. Regretele sunt cele mai urâte sentimente.

45. Am propriile răni în suflet şi nu le-aş mai putea suporta şi pe ale altora.

46. Acolo unde oamenii rănesc, Dumnezeu mângâie.

47. Necazurile – tocmai ele, care te pun la pământ şi care te fac să crezi că nu vei reuşi niciodată să te mai ridici – te fac să devii puternic. Nu ştii niciodată cât de puternic eşti, până când a fi puternic, este singura ta şansă să supravieţuieşti.

48. Sunt oameni care, atunci când intră în viaţa ta, vin cu toată încărcătura trecutului lor. Vin cu dezamăgiri, cu dureri, cu complexe şi cu lupte interioare, iar toate acestea, în mod inexorabil vor deveni şi ale tale.

49. Dacă mă judeci doar după trecutul meu, să nu te miri dacă vei ajunge să faci parte din el.

50. Este o adevărată provocare să nu te laşi contaminat de urâţenia şi de răutatea unora, dar şi satisfacţia reuşitei este pe măsură!

51. Să nu uiți că niciodată nu va fi prea târziu să o iei de la început, să te îndrăgostești și să te reinventezi. Profită de fiecare clipă, ține cu dinții de orice clipă de fericire și luptă pentru visele tale!

52. Aminteşte-ţi mereu că există un mâine care îţi va aduce alte şanse, alte vise şi alţi oameni care să te iubească şi să te preţuiască. Aminteşte-ţi că eşti o minune, că meriţi tot ce este mai bun şi mai frumos şi că ai o mare datorie faţă de tine: să fii fericit!

53. Ceea ce mă amuză la unii oameni este că, deşi mă detestă, şi-ar dori să fie ca mine.

54. Târându-te nu vei reuşi niciodată să mă ajungi din urmă. Străduieşte-te să zbori.

55. După fiecare experienţă în care cineva te-a făcut să suferi, tu alegi cine vrei să fii: victima celor care te-au rănit, sau un om puternic, demn şi fericit.

56. Am iubit pe cine nu m-a vrut / Și am părăsit pe cine m-a iubit. / Am greșit cui nu m-ar fi rănit / Și-am iertat pe cine n-a greșit.

57. Atunci când plângem, o facem ca să udăm florile pe care le-am sădit în sufletele noastre.

58. Un om care are inima plină cu iubire nu va fi niciodată singur, sărac sau urât.

59. În fiecare bătrân îl văd pe tata. În fiecare femeie o văd pe mama. În fiecare om îl văd pe Dumnezeu…

60. Lipsa timpului a devenit o scuză foarte bună pentru lipsa iubirii…

61. Părerile de rău nu vindecă răni.

62. Doamne, îţi mulţumesc că nu eşti orgolios ca oamenii!

63. Sunt un om care a înțeles că iubirea nu oferă garanții, că ea devine uneori amărăciune, că fiecare fluture din stomac își ia zborul și ca oricât de mult am iubi și oricât de mult ne-am dărui, oamenii ne pot abandona ca și cum nu am însemnat nimic pentru ei.

64. Trăiește frumos, căută să însemni ceva bun în viața oamenilor, retrage-te atunci când simți că nu mai aparții unui loc sau unui suflet și ia-o de la început ori de câte ori va trebui.

65. Dragostea înseamnă să înțelegi fără explicații, să crezi fără dovezi, să auzi fără cuvinte, să vezi cu ochii închiși, să simți fără atingeri.

66. M-am încăpăţânat să mă cuibăresc în suflete neprimitoare şi reci, pe care le credeam palate frumoase şi m-am trezit captivă în nişte peşteri goale…

67. N-aveam nimic atunci când ne aveam pe noi şi totuşi aveam totul!

68. Dacă aş putea să fiu din nou copil… i-aş săruta mâinile tatălui meu, pentru tot ceea ce mi-a dăruit, pentru tot timpul şi pentru toată răbdarea cu care m-a ajutat să descopăr lumea şi cu care mi-a răspuns la aceleaşi întrebări iar şi iar…

69. Dacă mă vorbeşti pe la spate înseamnă că nu îţi permiţi să fii în faţa mea.

70. S-au găsit mereu oameni care să mă ajute să cad, dar de ridicat, m-am ridicat întotdeauna singură.

71. Am învăţat că a aştepta după alţii înseamnă timp pierdut şi amânări inutile. Am învăţat că nu are rost să mă zbat să fac parte dintr-o viaţă în care nu sunt dorită şi nici să rămân în locuri unde nu mai am niciun rost.

72. Dacă oamenii din preajma mea nu învaţă nimic bun de la mine, atunci sunt o inutilă.

73. Să nu îți fie teamă să plângi, să râzi sau să vorbești deschis despre ceea ce simți, fii sinceră cu ceilalți, dar mai ales fii sinceră cu tine și orice vei face, fă-o în așa fel încât să-i poți privi pe ceilalți cu demnitate, să nu îți fie rușine cu cine ești.

74. Nimeni nu va pune nevoile tale pe primul loc, dar orice nimeni va avea pretenţia ca tu să pui nevoile sale pe primul loc.

75. Când greşeşti, când eşti slab şi decăzut, omul mediocru nu va face altceva decât să te critice, să te judece şi să te duşmănească, dar omul bun te va ajuta să te ridici.

76. Nimeni nu este suficient de corect, suficient de sincer, suficient de bun, suficient de moral, suficient de frumos, încât să îşi permită să-i arate pe alţii cu degetul.

77. Alături de prieteni trăieşti bucuriile dublu, iar durerile pe jumătate.

78. Un om care l-a ales pe Dumnezeu nu poate fi sărac.

79. Înainte de a zbura trebuie să alergi. Mersul târâş nu te înalţă.

80. Cu fiecare brânci care mă face să mă dezechilibrez şi să cad, eu mă ridic tot mai sigură şi mai puternică.

81. Viața nu te întreabă niciodată nimic. Nu ține cont de cine ești și de ce ai făcut, bun sau rău. Ea doar îți dă un test de supraviețuire, o lovitură și te lăsă să te descurci. Și așa apar opțiunile… toate sub formă de lecții – unele mai dure, altele mai blânde, dar în urma cărora, cu siguranță, te vei schimba, de multe ori atât de mult, până la a nu te mai recunoaște pe tine însuți.

82. Ştiam că lucrurile sunt de vânzare, nu şi oamenii. Şi, din păcate, unii oameni sunt mai ieftini decât cele mai banale şi nefolositoare lucruri, fiindcă se vând mult prea ieftin pentru scopuri mult prea mărunte.

83. Atunci când cunosc un om bun trăiesc sentimentul minunat că l-am îmbrăţişat pe Dumnezeu… Iar în ultimul timp simt că Dumnezeu mă ţine numai în braţe!

84. admirat, judecat… sunt doar un simplu om care are nevoie de pace interioară, de

85. Atunci când eşti mai sigur ca niciodată că ai ajuns la capătul tuturor posibilităţilor, descoperi că acolo te aşteaptă Dumnezeu cu planuri noi pentru tine.

86. Numai oamenii cu adevărat buni se pot simţi singuri.

87. Tot ajutorul pe care l-ai oferit cuiva şi toate gesturile frumoase vor fi uitate de îndată ce ai deranjat cu ceva.

88. Dacă vreodată voi ţine capul jos, o voi face doar ca să-mi admir pantofii.

89. Eu nu cred că Dumnezeu vrea să îl slăvim fără măsură, nici să-i dovedim credinţa şi devotamentul postind şi mergând frecvent la Biserică. Eu cred că tot ceea ce vrea de la noi este să ne iubim unul pe celălalt.

90. Cred cu tărie că “nu pot” şi “nu ştiu” sunt scuzele leneşilor.

91. Cel mai frumos mărţişor? Nu se poartă prins în piept, ci în inimă. Nu se poartă şi nu se dăruieşte doar la începutul primăverii, ci în fiecare zi. Cel mai frumos mărţişor? Un zâmbet. O îmbrăţişare. O mângâiere. Un “te iubesc!”. Un “mi-e dor de tine!”. Un “îţi mulţumesc că exişti!” Un gând bun. O mică bucurie oferită din inimă.

92. Dumnezeu te iubeşte şi te va ajuta să treci peste toate, iar atunci când timpul îţi va cicatriza rănile sufletului şi când inima ta va recăpăta iar forţă, îţi va trimite o altă iubire, alţi prieteni, alte şanse, alte drumuri, alte bucurii, alte mângâieri, alte vise…

93. Se spune că numai Dumnezeu are dreptul să ne judece. Nu ştiu de ce am impresia că tocmai El nu ne judecă, ci doar ne înţelege şi ne iartă neobosit.

94. Am învăţat că nu merită să plâng după oameni care nu m-au iubit şi m-au abandonat. Ca aceia care m-au însoţit o perioadă pe drumul meu, iar apoi au cotit brusc pe alte drumuri, nu au fost decât nişte umbre care m-au privat de soare…

95. Un suflet liber este un suflet care iartă, care nu poartă încărcătura suferinţelor şi a dezamăgirilor… A ierta înseamnă libertate!

96. Nicio poveste nu seamănă una cu cealaltă, chiar dacă toate au în comun iubirea. Din fiecare învățăm ceva, altceva, despre noi înșine, despre oameni, despre viață sau lipsa ei. Și după fiecare poveste, deși nu mereu ne schimbăm, mereu ne reinventăm.

97. Prietenia este un legământ perfect între oameni imperfecţi.

98. Linguşeala excesivă se va transforma în calomnii de îndată ce nu ajuţi linguşitorul să-şi atingă scopurile lui mărunte.

99. Dacă un om te iubeşte, va fi lângă tine, fără să-i ceri şi fără să faci eforturi ca să-l păstrezi alături.

100. Nu sunt atât de săracă, încât să uit să râd în hohote, chiar și atunci când am necazuri. Nu sunt atât de săracă încât să nu mă iubesc, pentru că oricâtă iubire aș dărui, am din ce în ce mai multă. Nu sunt atât de săracă, încât să nu mai am speranța atunci când am pierdut totul.

101. Zâmbetul este o rază trimisă din soarele sufletului.

102. Soarele nu mă va priva de căldura şi de lumina lui doar pentru că privirile oamenilor îmi vor ţine umbră.

103. Ceea ce inima nu poate vedea, ochilor le va fi şi mai ascuns…

104. Dacă pe noi ne frustrează şi ne dor răutatea şi indiferenţa oamenilor, oare Dumnezeu ce simte privind spectacolul lumii?

105. Oamenii mici se simt mari doar când arată spre alţii cu degetul.

106. Întâlnim fel şi fel de oameni. Oameni pe care-i iubim, oameni pe care-i urâm, oameni pe care-i uităm şi oameni pe care nu-i vom uita niciodată. Dar pe niciunul dintre aceşti oameni, nu îl întâlnim întâmplător…

100 Citate de Irina Binder
4.5 (90%) 16 vote[s]
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.