705218b705011d86355c02a6ba2a99d0Consider că de ceva vreme cititorii caută mai degrabă cărţi care sunt bestseller-uri. Însă eu vreau să vă vorbesc despre cărţile care ne-au intrat în suflete încă de la început. Este vorba de cărţile pe care odată cu vârsta, le-am  abandonat, lăsându-le pe seama celor mici. Sunt cărţile care ne-au dat şansa să visăm, să descoperim şi să ne îndrăgostim de citit. Sunt cărţile de…poveşti. Oare câţi dintre noi mai păstrăm în biblioteci astfel de cărţi? Sau câți le-am dat altora cu gândul că au mai multă nevoie de ele? Și acum vine întrebarea care mă macină: de ce nu mai citim clasicele poveşti?

Cu toţii înaintăm în vârstă fie că ne dorim sau nu. Iar uneori, parcă începem să devenim din ce în ce mai sumbrii. De ce credem că poveştile nu mai sunt pentru noi? De ce nu le mai acordăm importanţa cuvenită?  De ce nu ne putem aşeza comod în pat după o zi lungă şi să ne delectăm cu poveştile lui Ion Creangă sau ale lui Petre Ispirescu ? De ce Fraţii Grimm sau Hans Christian Andersen nu mai au permisiunea de a ne încânta cu poveşti despre copilărie, Feţi-Frumoşi şi Cosânzene, zmei, Sfinte Duminici şi Sfinte Vineri, lupi răi, crăiese de zăpadă, lebede şi prinţese care aşteaptă să fie salvate de blestemele la care au fost supuse de către mame vitrege, de dragostea adevărată?

bfc48e5049c6f27a37e14f874be066bb

Când am încetat să mai fim copii? Când am început să nu mai credem în magia poveştilor? Haideți să ne recuperăm cărțile de povești, oriunde ar fi ele. Chiar şi de peste mări şi ţări sau poate de la taraba de la colţ de stradă. Mi-ar plăcea să fim din nou copii și să ne amintim de tărâmurile pe care am colindat cândva cu gândul sau poate cu vocea cuiva drag.

Vă provoc să devenim nemuritori şi nu uităm să citim din când în când câte-o poveste. Şi uite-aşa, am încălecat pe-o şa şi v-am spus despre ce-aţi uitat…cândva.