Concurs: În umbra adevărului – Eva Kas

Concursul a ajuns la final!

Dragilor, ați scris atât de frumos și ne-ați făcut atât de grea munca de a alege un câștigător. Cu toate astea avem doar un singur premiu de dat și acesta va merge către Larisa Bălan pe care o felicităm pentru unicitate și creativitate. Vă mulțumim tuturor pentru participare, pentru cuvintele frumoase și pasiunea pe care ați pus-o în ele și abia așteptăm să ne întâlnim la următorul concurs 😀


in umbra adevarului eva kasGoodRead.ro și scriitoarea Eva Kas te invită să participi la un nou concurs. Duminică, 22 mai 2016, poți câștiga un exemplar al cărții În umbra adevărului dacă răspunzi cât mai creativ la întrebarea de mai jos:

Cine sau ce crezi că se ascunde în umbra adevărului?

Mai multe informații despre carte poți găsi aici.

Autorul celui mai creativ comentariu va fi desemnat câștigător de către Echipa GoodRead.ro, duminică seara.

Mult succes tuturor!

P.S. Distribuie această articol ca să participe și prietenii tăi la concurs 🙂

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Article Tags

Website Comments

 1. Avatar Nadina Maria
  Reply

  În umbra adevărului este întotdeauna cel condamnat pe nedrept, cel care luptă cu sisteme sau chiar cu o societate întreagă pentru drepturile sau şansele sale.

 2. Avatar Izabela Vlad
  Reply

  În umbra adevărului se poate ascunde o ființă de mult uitată, abandonată, gata să distrugă persoanele ce i-au făcut asta prib mici indicii ce duc spre marele adevăr.

 3. Avatar Suzana
  Reply

  In umbra adevarului noi ne ascundem pentru ca noi suntem cei care condamna. Noi suntem care gresim. Noi suntem cei care nu iarta iar asta ne descrie o umbra mare de judecata.

 4. Avatar elis
  Reply

  In umbra adevărului se afla o persoana demnă,care respecta regulile societății insa viata fiind compusă din lucruri bune si lucruri rele iar cele rele reprezentând diverse capcane pe care viata ti le înaintează poți fi prins in una din ele astfel încât sa ajungi sa joci rolul principal in umbra adevărului chiar daca tu nu ti-ai dorit nici macar sa faci parte din “film”

 5. Avatar Alexandru Stancu
  Reply

  In umbra adevărului se afla cel care lupta pentru dreptate și adevăr, dispersând umbrele negativității.

 6. Avatar Gaciu Nicoleta
  Reply

  In umbra adevărului stă adevărul pur nemodificat .Adesea suntem obişnuiţi să spunem minciuni şi să ascundem chiar şi un lucru marunt pt ca ne este teamă ca daca cei pe care.i mintim ar afla ,aceştia ar fi răniţi .Adevărul de cele mai multe ori doare iar atunci când suntem prinşi minţind şi vedem cat de mult suferă acele persoane care aveau incredere in noi ,incepem să ne apărăm spunând adevărul dar nu tot ci doar o parte din el pt ca iarăşi ne este teamă.
  Asadar in spatele adevarului pe care.l spunem cuiva exista intotdeauna o părticică din el ,nespusă,neştiută de nimeni pt ca particica aceea poate ar duce la un sfârşit regretabil .

 7. Avatar Larisa Bălan
  Reply

  În umbra adevărului se află omul frumos. Omul care strigă după dreptate și corectitudine, dar care, de multe ori, este neîndreptățit și acuzat. Dar oare umbra adevărului nu poate fi chiar umbra omului dacă am pune semn de egalitate între adevăr și om? Există, totuși, o frumoasă împletitură de posibile interpretări și răspunsuri… Paradoxal, ne-am mai putea gândi la faptul că în umbra adevărului se află minciuna. De ce? Pentru că minciuna o să rămână mereu „în umbră”… Un adevăr pur o să fie mereu luminat, o să fie apreciat, deci frumos colorat și reliefat, nu doar o proiecție în tonuri de gri.
  Totuși, îmi doresc să mă refer la această sintagmă astfel: adevărul este precum un pom, iar la umbra lui se pot adăposti de ploi, dar și de soare puternic, toți oamenii care vor îndrăzi să-i guste deliciosul fruct. Adevărul este adăpost și mângâiere pentru sufletele ușoare! 🙂

  Larisa Bălan

  • GoodRead.ro GoodRead.ro
   Reply

   Felicitări, Larisa! Ești fericita câștigătoare a concursului nostru 😀 Așteptăm să ne trimiți datele tale în privat, pe pagina noastră de Facebook, ca să îți putem trimite premiul 🙂

 8. Avatar Românianu Ana-Maria
  Reply

  In umbra adevărului stă adevărul pur nemodificat .Adesea suntem obişnuiţi să spunem minciuni şi să ascundem chiar şi un lucru marunt pt ca ne este teamă ca daca cei pe care.i mintim ar afla ,aceştia ar fi răniţi .Adevărul de cele mai multe ori doare iar atunci când suntem prinşi minţind şi vedem cat de mult suferă acele persoane care aveau incredere in noi ,incepem să ne apărăm spunând adevărul dar nu tot ci doar o parte din el pt ca iarăşi ne este teamă.
  Asadar in spatele adevarului pe care.l spunem cuiva exista intotdeauna o părticică din el ,nespusă,neştiută de nimeni pt ca particica aceea poate ar duce la un sfârşit regretabil .

 9. Avatar Alina
  Reply

  Adevărul de cele mai multe ori doare iar atunci când suntem prinşi minţind şi vedem cat de mult suferă acele persoane care aveau incredere in noi ,incepem să ne apărăm spunând adevărul dar nu tot ci doar o parte din el pt ca iarăşi ne este teamă. In spatele adevarului pe care-l spunem cuiva exista intotdeauna o părticică din el ,nespusă,neştiută de nimeni pt ca particica aceea poate ar duce la un sfârşit regretabil .In umbra adevărului se ascund oamenii.

 10. Avatar Morut Dani
  Reply

  Cred ca in umbra adevarului se ascunde acel ceva imprecis, poate chiar nedefinit, care nu vine neaparat in contradictie cu adevarul, dar nici nu-l intregeste. Este o simbioza intre adevar si perceptia despre adevar.

 11. Avatar Miri
  Reply

  Umbra? Adevar? Doar omul si natura imperfectiunii sale. Slabiciunea noastra este faptul ca suntem oameni si simtim asta zilnic.

 12. Avatar Barbalata Mirela
  Reply

  In umbra adevarului stam noi; constient sau inconstient ne ascundem temerile, durerea, fericirea, iubirea etc.. Preferam umbra si nu soarele. Nu conteaza daca suntem sau nu vinovati de ceva anume, noi preferam sa stam in umbra. De cele mai multe ori. Dar, se intampla sa rasara si soarele sau sa vina clipa cand iti spui ca trebuie sa lupti pentru tine, pentru suflet, pentru viata, pentru dreptate. 🙂

 13. Avatar Gabriela J
  Reply

  In umbra adevarului sta ascunsa o viata distrusa a unui om daramat de puterea nedreptatii, de credibilitatea minciunilor altora si de asupririle aduse de acestea.
  In umbra adevarului sta sansa de a duce o viata normala, de a trai dupa legile firescului si de a nu simti lipsuri, atat materiale, cat si sufletesti. Nedreptatile din aceasta lume, ura, minciuna si faptele rele determina ca adevarul, iubirea, frumosul, sa stea ascunse sub o umbra si sa nu fie lasate sa guverneze lumea.
  In umbra adevarului este o lume ideala, in care toate aceste entitati sunt singurele care domnesc asupra oamenilor ce traiesc in intelegere, in adevar si in frumos spiritual. Insa mereu, dupa ploaie si furtuni rasar mii de culori si lumini, iar umbrele se risipes , asa ca nu va pierdeti speranta si luptati in continuare pentru propriul curcubeu.

 14. Avatar ella marie
  Reply

  in umbra adevarului stam toti.fiecare dintre noi a fost neindreptatit la un moment dat si nu am avut dreptul la replica.eu una traiesc asemenea momente de fiecare data cand ma duc la servici.in desele conflicte cu sefii,sunt nevoita sa plec capul si sa inghit toate reprosurile.

 15. Avatar Simona Stavăr
  Reply

  In umbra adevarului sta intreaga lume exterioara. Traim pentru tot ce poate fi numit “palpabil”, “vizibil” etc. si uitam complet de tot ce se ascunde in interior; uitam de suflet, de sentimente, de esenta lucrurilor. Ne bucuram in fiecare clipa de lucruri efemere, fara valoare si uitam sa ne ingrijim spiritul, sa meditam, sa ne punem intrebari noua insine pentru a descoperi ADEVARUL despre NOI: Cine suntem ? Ce ne dorim cu adevarat ? Ce ne-ar face fericiti ? Nu obiectele din jur si felul cum aratam ne definesc, dar mai avem de strabatut o cale foarte lunga pana sa invatam si sa acceptam intru totul acest fapt.

 16. Avatar Amarie Vasile
  Reply

  In umbra adevarului (acceptat de majoritate ca fiind conform cu realitatea), se ascund o infinitate de perceperi subiective, de opinii nuantate privind subiectul in discutie (fiecare cu perceptia sa, cu adevarul său, ca intr-un joc de oglinzi cu imagini mai mult sau mai putin deformate, niciuna pefectă, integratoare)

 17. Avatar Ranga Mădălina
  Reply

  În umbra adevărului se ascund prejudecățile. Nu e un răspuns obișnuit dar voi încerca să ofer argumente solide pentru a-l susține. Prejudecățile apar fie datorită familiei, grupului de prieteni, televiziunii sau cadrelor didactice și duc în cele din urmă la instalarea unei dorințe conform căreia nu mai ești interesat de adevăr. Prejudecățile se hrănesc din închipuiri. Ura, incapabilitatea de a-ți împlini aspirațiile, speranțele deșarte, sentimentele de gelozie sau vinovăție, devin pentru tine adevăruri. Adevăruri în care crezi. Adevăruri care se înmulțesc, conform lui Petru C. În umbra adevărului se ascunde adevărul tău, crezul tău pe care însă nu îl faci cunoscut societății. În umbra adevărului te ascunzi tu, sau eu, sau ei. De frică. Frica de a fi judecat, marginalizat, ucis, manipulat. Adevărul, în zilele noastre, reprezintă doar o noțiune abstractă. Masca purtată de noi se îngroașă pe zi ce trece iar adevărul pierde în fața sa.
  Așadar, în umbra adevărului se ascunde adevărul. Adevărul adevărat ce nu poate fi acceptat!

 18. Avatar Jianu Mariana Eugenia
  Reply

  In umbra adevarului se ascude minciuna, inselatoria, invidia si ura. Cel ce ascunde adevarul, ascunde lumina, calea, ascunde realitatea. Dar in acelasi timp cred ca fiecare din noi avem propriul adevar, propria realitate pe care o purtam cu noi, influentata de trairi, emotii , asteptari.

 19. Avatar Cozorici Dalesia
  Reply

  Cred ca se ascunde realitatatea umană, tot ceea ce oamenii prefera sa nu spună din cauza prejudecăților, a fricii de a fi tu însăși sau de a demonstra calitatile tale. In zilele acestea oamenii se îmbracă intr-un ambalaj care acoperă interiorul si nu lasa la lumina ceea ce ești defapt. Societatea ne daruieste o multitudine de greutăți si de încercări, pe care unii reușesc sa le ducă pana la capat si alții nu. Viata e cruda si in opinia mea acest titlu conturează defapt realitatea, greutățile, viciile, tristetea si întunericul din noi toți. Emoția si trăirile interioare nu ar trebui închise sau uitate in umbra… ci scoase la lumina.

 20. Avatar reeahree
  Reply

  În umbra adevărului se află toate temerile omenești. Minciuna este cel mai des spusă din frică. Ne e frică să recunoaștem că am greșit, ne e frică să spunem adevărul pentru că o să fim judecați, ne e frică să ne înfruntăm temerile și minciunile nu fac decât să amâne ieșirea la suprafață a adevărului.

 21. Avatar Oana
  Reply

  In umbra adevărului există realitatea pură apartinand unei lumi paralele ce ascunde un suflet simplu care nu se ascunde în spatele unor măști fără limite,care este ca un vestitor al infinitului ce face diferența dintre black&white ,e un fel de paradox al eului original neștiut de nimeni.. E ca si cum umbra ar fi un martor tăcut, mai pe scurt un detectiv pe urmele căruia calcă adevărul…

 22. Avatar Mihaela Grigoras
  Reply

  In umbra adevărului se ascunde un alt adevar . Nimeni nu e stapanul adevarului absolut . Din pacate, oriunde ma uit in jurul meu vad oameni duri , incrancenati in propriile convingeri , dornici sa devina calaii unor idei ce nu sunt adevarate dupa valorile propriului lor sistem de coordonate. Nu sunt de rea-credinta, dar sunt cel mai adesea rai sau lipsiti de viziune, de dorinta de a cerceta, de a studia, de a analiza si alte puncte de vedere, de a afla adevarul real. Galileo Galilei a fost condamnat sa-si petreaca restul zilelor in arest la domiciliu desi “Si totusi se invarte ! “ e azi un adevar neconstestat.
  ( Scuze pentru erorile de redactare anterioare. )

POST A COMMENT.