Dan_Sociu_Vino_cu_mine_antologieEditura Polirom a distribuit în această săptămână în librăriile din ţară prima antologie de poeme scrisă de poetul contemporan Dan Sociu. Volumul se numeşte „Vino cu mine ştiu exact unde mergem”. Acesta conţine 200 de poeme, scrise de autor pe parcursul a 15 ani de activitate.

Potrivit site-ului Agenţia de Carte, poetul Dan Sociu este „unul dintre cei mai citiţi şi premiaţi poeţi contemporani ai României.”

Antologia apărută la editura Polirom conţine ilustraţii realizate de artistul vizual Felix Aftene.

Postfaţa cărţii este scrisă de Bogdan Alexandru-Stănescu. Acesta a spus despre volumul de poezii că „e format din arte poetice extrem de bine articulate, puse pe şabloane fixe, unde forma este impusă de o creatură metafizică, iar conţinutul se naşte pe măsură ce versul se desfăşoară. Nu cunosc, în clipa de faţă, un poet român contemporan care să dea atâta atenţie simbiozei formă-conţinut (nu intru în discutarea versificatorilor, unde relaţia respectivă ţine exclusiv de eufonie).”

Cine este Dan Sociu?

Pentru cei care nu îl cunosc, Dan Sociu este în prezent jurnalist la site-ul TOTB.ro ( Think Outside The Box) şi la Şapte Seri, precum şi traducător pentru diverse edituri. Acesta s-a născut în 1978 la Botoşani.

Printre cărţile publicate se numără: „Borcane bine legate, Bani pentru încă o săptămână” în anul 2002;); „Fratele Păduche” – 2004; Cîntece eXcesive – 2005, 2012, „Urbancolia” – 2008, „Nevoi speciale” – 2008, „Pavor nocturn” – 2011, „Combinaţia” – 2012, „Poezii naive şi sentimentale” – 2012, „Mouths dried with hatred”- 2012, „Vino cu mine ştiu exact unde mergem” – 2013.

Printre premiile obţinute de autor se găsesc: Premiul Româno – Canadian „Ronald Gasparic”, Premiul Naţional pentru Poezie „Mihai Eminescu” (2002),  Premiul Uniunii Scriitorilor pentru cea mai bună carte de poezie a anului ( 2005), Premiul Radio România Cultural (2012, 2013), Premiul revistei Observator cultural ( 2013).

Avatar
Autor: Iulia Drăghici
Iulia e Redactor Activ
Redactor de 2044 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Iulia Drăghici