Cum să crești un Cititor (cu C mare) și cum poți influența un copil să citească

”Un copil care citește va deveni un adult care gândește”, spune un celebru dicton care include poate unul dintre cele mai bune îndemnuri pentru părinți: să însămânțezi încă din copilărie dragostea pentru lectură copilului tău.

Un studiu de piață spune că unu din cinci români a citit o carte cu mai mult de un an în urmă, în timp ce 85% din români cred că ”Dacă ai carte, ai parte”.

Lucrurile acestea trebuie să se schimbe și schimbarea pornește de la părinți.

Să trezești micului tău (viitor) cititor dragostea pentru lectură poate fi un proces lung și complicat, dar uite câteva sfaturi de la prietenii noștri de la Cărturești care te vor ajuta:

  1. Citește-i zilnic și fii tu însuți un exemplu pentru el – citește și tu.
  2. Alege-i cărțile potrivite pentru vârsta lui. Pe Carturesti.ro găsești raftul pentru părinți ce include recomandări de cărți pentru copii de la 4 și până la 18 ani. Raftul este atent ales și cărțile sunt pe grupe de vârste, ceea ce îți va salva mult timp atunci când cauți cartea potrivită pentru micul tău cititor.
  3. Distrați-vă împreună recitând poezii și citind cărți cu rime.
  4. Include cărțile și lectura în jocurile voastre sau în orice rutine. Expune-l cărților și fă-l să interacționeze cu ele. Poți crea tot felul de scenarii distractive sau jocuri în care cititul să fie o activitate.
  5. Construiți o carte din desene făcute de juniorul tău și găsiți împreună nume pentru personajele cărții.
  6. Du-l cu tine în librării și lasă-l să exploreze, să atingă cărți, să le deschidă, chiar dacă încă nu știe citi.
  7. Fă-l să asocieze tot ce e mai plăcut cu lectura, citește-i înainte de culcare, dar nu-l obliga niciodată să citească. Fă-l curios ca să descopere el.
  8. Dacă e pasionat de un subiect anume, citește-i cărți pe acea temă.

Cea mai bună investiție pe care o poate face un părinte în viitorul copilului său constă în educația sa, în valorile pe care i le transmite atât el, cât și cu ajutorul cărților pe care i le dăruiește micului cititor, ajutându-l să exploreze lumea prin mintea lui fragedă și deschisă spre cunoaștere.

Toate aceste sfaturi, dar și altele, le vei putea găsi la Cărturești, într-un mic ghid pentru părinți. E ușor de parcurs, plin de sfaturi utile și e complet gratuit. Așadar, treci pe la cea mai apropiată librărie Cărturești și cere ghidul.

Vei primi și o scrisoare foarte simpatică pentru micul tău cititor. Ambele arată cam așa:

cum sa cresti un cititor carturesti

Ghidul și scrisoarea vor fi incluse gratuit și dacă vei comanda de pe magazinul online al Cărturești cel puțin o carte pentru copii.

Pentru mai multe idei de cărți pe care i le poți cumpăra, uite un top cu 10 cărți pentru copii, pentru orice mic explorator al lecturii. Iar dacă încă nu știe să citească, uite un top de neratat cu 13 cărți pentru copiii între 0-3 ani.

În final avem și o veste bună pentru tine de la prietenii noștri de la Cărturești. Avem pentru tine un voucher de 20% reducere pentru raftul pentru părinți.

Folosește codul 54P3JLXZ la plasarea comenzii pentru a beneficia de reducere – voucher valabil doar pe Cărturești.ro, până în data de 7 februarie 2019.

Îți dorim multă răbdare, perseverență, și nu uita să implementezi în fiecare zi măcar unul dintre sfaturile de mai sus.

Fiecare pas pe care îl faci împreună cu micuțul tău în lume cărților este o investiție în viitorul său, dar și în viitorul unei generații care sperăm cu toții să devină mai bună 🙂

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.