Capitolul 1 – La început a fost un poster…

The-Vampire-Diaries-the-vampire-diaries-tv-show(1)

Cu câţiva ani în urmă, în 2010 mai exact, am decis să urmăresc un serial – primul meu serial oficial. Apăruse de curând, în octombrie 2009, deci era ceva nou. Eram la o prietenă şi posterul din camera ei, cu o fată întinsă pe iarbă având de-o parte şi de alta câte un tip, mi-a captat atenţia automat.

Despre „The Vampire Diaries” este vorba. Ochii albaştri al tipului brunet, Damon sau pe numele lui adevărat Ian Somerhalder m-au cucerit automat şi am simţit nevoia să mă bucur de acest lucru privind serialul.

Capitolul 2 – Serialul = nu nevoie de ieşit afară, mâncat, socializat

Pentru cei care nu cunosc povestea, acţiunea serialului este concentrată asupra Elenei Gilbert (Nina Dobrev) şi a orăşelului Mystic Falls. Tânăra, în vârstă de 17 ani, tocmai şi-a pierdut părinţii într-un accident şi rămâne alături de fratele ei Jeremy şi de mătuşa Jenna care decide să încerce să se ocupe de ei.

Deşi prietenele ei, Bonnie (Katerine Graham) şi Caroline (Candice Accola) încearcă să o ajute ca să treacă peste trauma suferită, totul capătă contur când la liceu apare un tânăr misterios, pe numele lui, Stefan Salvatore (Paul Wesley).

Bineînţeles că cei doi vor deveni cuplul epic al filmului. Treptat, fata va afla că Stefan este un vampir de peste 160 de ani, care doreşte să se înfrâneze de la sângele uman – adică să fie tipul bun.

Povestea devine mult mai interesantă însă când fratele lui Stefan, Damon, se întoarce în oraş dornic de răzbunare , mai periculos şi normal, mai sexy ca oricând.

Aşa că în câteva zile am dat gata primul sezon. Când prietena mea a reuşit să mă scoată din casă, am început să îi vorbesc despre serial, vampiri, colţi, Damon şi aşa mai departe. Să nu mai spun că începusem să port haine închise la culoare. Dar ce pot să zic? Eram la o vârstă când eram foarte uşor de influenţat.

Capitolul 3 – Panică, pauză, căăăărţi. Şi-am răsuflat uşurată.

Marea problemă a apărut când a trebuit să aştept pentru următoarele sezoane. A fost pedeapsa pedepselor. Am fost salvată însă de biblioteca judeţeană. Auzind că pot găsi cărţile acolo, mi-am făcut fişă şi am devorat toate volumele în mai puţin de o lună. Nu mai aveam citate la statusul de pe Messenger, ci doar un veşnic DND! Vampirii deveniseră oficial pasiunea mea.

jszpfp

Deşi apetitul meu pentru citit cărţi cu poveşti despre vampiri crescuse foarte mult, nu pot să neg faptul că volumele ( scrise de L.J. Smith) pe care se bazează acest serial nu m-au dezamăgit. Dacă sunteţi genul de persoană care vrea ca totul să fie ca la carte, aici nu veţi avea parte de acest lucru.

Personajele nu seamănă cu actorii din film, iar cărţile nu prea nu prea au legătură cu serialul în sine. Este adevărat că atunci când se regizează un film/serial pe baza unei cărţi ştim că este vorba de o adaptare, însă în cazul de faţă este ca şi cum vorbim despre două lucruri diferite.

Am trecut însă peste acest detaliu, urmărind detalii din culise. Julie Plec, scriitoare şi realizatoare TV pentru „The Vampire Diaries”, „The Originals” şi nu numai, a explicat cum au fost aleşi actorii, în special de ce în film personajul Elena nu are părul blond – se pare că la audiţii nicio blondă nu a fermecat cu talentul actoricesc aşa cum a făcut-o Nina Dobrev.

Cât despre Paul Wesley, acesta era să aibă rolul lui Damon. Asta până când Ian Somerhalder şi-a făcut apariţia şi a arătat ce vampir rău are în el. În orice caz, sunt multe de spus despre distribuirea rolurilor. Dacă sunteţi interesaţi de mai multe detalii, cât şi despre momente amuzante de la filmări, aveţi detalii aici.

Capitolul 4 – „Reîntoarcea la locul crimei sau la…serial”

vampire-diaries-season-6-spoilers-elena-stefan-caroline-love-triangle

Cu timpul, etapele din ce în ce mai complicate ale liceului, m-au făcut să-mi pierd interesul pentru serial. L-am reînceput de curând. Am fost mirată să văd că povestea a continuat să mă atragă deşi sunt la o altă vârstă acum şi vorba aia, altă mentalitate.

Am ajuns la zi cu episoadele şi aştept cu nerăbdare sezonul 7. Am fost cu sufletul la gură datorită răsturnărilor de situaţie de la capitolul love al filmului şi am urmărit total suprinsă toate născocirile, creaturile supranaturale create, cât şi situaţiile din ce în ce mai neprevăzute şi mai diferite care au apărut. Serialul nu mai seamănă absolut deloc cu ceea ce a fost la început, reinventându-se parcă episod cu episod.

Pentru unii poate părea o telenovelă supranaturală, însă pentru alţii cred că va putea fi o pauză plăcută de la viaţa de zi cu zi. Sunt sigură că prinde mai mult la fete decât la băieţi, aşa că fetelor, nu mai aşteptaţi.

Vă recomand „Jurnalele Vampirilor”. Dacă nu v-am convins că poate fi o opţiune, poate o fac cu coloana sonoră care conţine melodii bine alese şi relaxante atunci când nu ştiţi ce să mai ascultaţi. Personal, nu regret că m-am reapucat de el.

Cât despre cărţi, sunt uşoare de citit şi sunt ok ca lectură în drum spre mare sau munte pe vremea asta. Sau cine ştie?

Poate sunt mai mult decât ok pentru adolescentele însetate de poveşti de dragoste supranaturale. Poate vouă vi se vor părea cărţile mai ok decât mie – eu rămân la serial. 😀

Vezi cărțile din seria Jurnalele Vampirilor

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022