Dan Tomozei promovează cartea „Diplomaţia Panda” în trei oraşe din România

În perioada 21 – 28 aprilie, autorul Dan Tomozei va participa la un turneu de promovare a celei mai recente sale cărţi, „Diplomaţia Panda”. Cititorii din Craiova, Bucureşti şi Sibiu vor avea ocazia să îl întâlnească pe autor.

Volumul  „Diplomaţia Panda” a apărut la editura Corint Books, cu sprijinul financiar al Radio China Internaţional.

Craiova

Întâlnirea autorului cu craiovenii va avea loc marţi, 21 aprilie, începând cu ora 12 la Universitatea din Craiova, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale, Amfiteatru 1.2 (Str. A.I. Cuza nr. 13). Alături de Dan Tomozei va fi invitat şi Prof. Univ. Dr. Sorin Liviu Damean de la Universitatea din Craiova.

Bucureşti

Bucureştenii se vor putea întâlni cu autorul joi, 23 aprilie, de la ora 12.00, la Institutul Confucius din Bucureşti (Str. Transilvaniei nr. 6).

Printre invitaţii care vor fi prezenţi la acest eveniment se găsesc: Excelenţa Sa Domnul Ambasador Romulus Budura, Excelenţa Sa Domnul Ambasador Florea Dumitrescu, Dl. Zhao Deyong, Consilier Politic în cadrul Ambasadei R.P. Chineze în România, Prof. Univ. Dr. Luminiţa Bălan şi Prof. Univ. Dr. Ileana Hogea Velişcu.

Sibiu

Întâlnirea cu cititorii sibieni va avea loc marţi, 28 aprilie, începând cu ora 14.00. Evenimentul va fi găzduit de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în Aula Magna (Bulevardul Victoriei nr. 10).

Autorului îi vor fi alături: Dr. Emil David, Prof. Song Shaofeng, Prof. Cristina Oneţ, Dna. Carmen Vulcan.

Despre „Diplomaţia Panda ”

Diplomatia Panda„Conectat în virtutea poziţiei de jurnalist la actualitatea raporturilor româno-chineze şi urmărind-o prin imediatul agendei derulate la Beijing, autorul analizează cu atenţie, cu acut simţ critic şi cu fulminante interogaţii, frecventlegitime, derularea evenimentelor. Fără ezitări, el pledează în multe din paginile sale în favoarea raporturilor româno-chineze de o manieră corectă, uneori pe tonuri justiţiare, dar mereu încrezător în valoarea acestor legături.”, spune Ambasadorul Viorel Isticioaia – Budura, unul din prefaţatorii volumului.

Despre volumul său, într-un interviu acordat pentru GoodRead.ro, Dan Tomozei a spus: „Este o continuare a unui proiect mai amplu în care încerc să prezint relațiile dintre România, China și Republica Moldova, așa cum se vede de la Beijing, departe de zgomotul, de bruiajul de la București și Chișinău. ”

„În ediția a II-a a volumului „Diplomația Panda”, mai mult decât în ediția din 2014, conturez cu precădere relațiile bilaterale România – China, fără să evit punctele pe care le consider nevralgice de partea română. În ceea ce privește China, încerc să arăt realități din interior, fie că vorbim de economie, societate, educație sau cultură, accentuând permanent faptul că pentru chinezii trecuți de prima tinerețe România reprezintă un reper emoțional de sinceră prietenie.”, a precizat autorul în acelaşi interviu.

Interviul integral îl găsiţi AICI.

Despre autor

Dan TomozeiDan Tomozei a lucrat în mass – media din România din 1992 până în 2010, la Tribuna din Sibiu, Mediafax, revista Dacii liberi, PRO TV, Jurnalul Naţional.

„În anul 2010, în România, a lansat volumul Iluzia Democraţiei. Din octombrie 2010 este expert al secţiei române a Radio China Internaţional. În anul 2012, în România, a lansat volumul Descoperind China – Beijing. În anul 2013, la Bucureşti, Sibiu, Chişinău şi Shanghai a lansat volumul Dialoguri la Beijing, dedicat relaţiilor  româno – moldo – chineze. În 2014 a lansat, în România, volumul Diplomaţia Panda, prima ediţie. Cea de-a doua ediţie a volumului, apărută la Editura Corint, este completată cu alte articole interesante şi de ultimă oră.”, se notează într-un comunicat de presă.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.