O carte bună

Dacă te învârți prin grupurile de Facebook dedicate cărților nu ai cum să nu o remarci pe tipa care a scris O Carte Bună. Care carte bună? Cum, nu știi? Cartea aia de pe Wattpad: Umbre la apus, dacă nu ai citit-o e musai să o citești, doar dă click aici! Dar, stai puțin… să-ți facem cunoștință cu autoarea și cu scrierea sa!

Bună, mulțumesc de interviu! Pentru început, spune-ne câte ceva despre tine! Puțin… că știu că vrei să păstrezi misterul!

Cititorii, o parte din ei, mă cunosc ca fiind tipa care semnează cu O Carte Bună. Să vă spun atunci ceva ce ei nu știu și ar vrea să afle. Am 29 de ani, îmi doresc cam de 10 ani să scriu, m-am apucat abia anul acesta în ianuarie. Scrisul e o parte din mine, mă duce într-o lume frumoasă și mai ales una în care eu mă simt confortabil. Nu pot să apreciez cât de bine o fac, însă vă spun sincer că o fac din pasiune. M-am obișnuit să nu am așteptări, cred că cei care au riscă să fie dezamăgiți.

Să dezvoltăm puțin subiectul „scris”! Ce reprezintă, mai exact, acesta pentru tine?

O lume! Exact asta este, o lume a mea pe care aleg să o împărtășesc, în special cu cei pe care NU îi cunosc. Am ales să folosesc pseudonimul ’’O Carte Bună’’ nu pentru că scriu bine, deși taaare mult aș vrea să fie așa, ci pentru că am nevoie ca cei care citesc să fie 100 % sinceri, să îmi spună o părere obiectivă. Poate prietenii nu au curaj să facă acest lucru, din teama de a nu descuraja… Eu apreciez foarte mult oamenii cu tărie de caracter, care au curaj să își asume, să spună: ‚’Da, e ok’’ sau ‚’Nu, nu este pentru că….’’ Poate nu veți crede, dar o sigură prietenă de-a mea știe că scriu și citește. Atât. Deci, fiecare vizualizare, fiecare vot, fiecare comentariu e pe bune, de la oameni pe care îi știu strict virtual, dar care apreciază sincer munca mea.

Există vreo carte care te-a marcat?

M-a captivat copil fiind, cartea Cișmigiu et Comp. de Grigore Băjenaru. La vârsta potrivită o carte înseamnă enorm.

Frumoasă alegere! Ce ne poți spune despre cartea ta – Umbre la apus – ce te-a determinat să o scrii? Ce vrei să transmiți prin această poveste?

Povestea mea are o fărâmă de adevăr, sunt unele faze reale pe care le-am inserat în carte. Nu mă întrebați care. Vreau să arăt celor din jur că prin comunicare se poate rezolva absolut orice. Aceasta este esența și sper că o să reușesc să fac asta.

Ai putea să faci un mic teaser al cărții pentru citorii booknation.ro?

Vă las o descriere făcută de o cititoare. Cred că e de bun simț așa. Nu este editat textul, îi aparține.

Umbre la apus aduce în scenă tumultuoasa poveste de dragoste dintre Ella, o femeie puternică și independentă și Ama, un tânăr om de afaceri, impulsiv și orgolios, am putea spune bipolar, din cauza schimbărilor bruște de atitudine. Povestea lor este plină de momente fierbinți, dar și de momente încărcate, tensionate. În momentul în care crezi că totul este roz, Ama își schimbă atitudinea și o dă peste cap pe Ella, care este complet îndrăgostită de el.”

Care a fost reacția ta când ai văzut că ceea ce ai scris prinde a public?

Fericire în stare naturală. Încă nu realizez ca oamenii chiar citesc ceea ce pun eu pe hârtie, mi se pare incredibil de frumos. Un vis frumos. Fanii cărții‚’’Umbre la Apus’’ sunt extraordinari, mă fac să simt fix ceea ce simt ei când postez eu. Cu ce dai, cu aia primești. E o bucurie imensă, suprema motivație pentru a continua și a crede că merită. Și mai cred că dacă scrii din suflet și expui o părticică din tine, nu are cum sa nu prindă. Cel puțin asta mi s-a întâmplat mie. Oamenii te simt și asta e tot ce contează.

Ce te inspiră?

Orice, de la simple cuvinte, cărți, melodii, știri, experiențe ale mele, ale celor dragi… De mic copil am fost o fire creativă, am scris, am desenat, am citit. Îmi iau din fiecare ce am nevoie și încerc să dau mai mult decât am primit. Încerc să împletesc utilul cu frumosul cum se spune.

Ai un moment anume în care scrii, de exemplu – la apus?

Scriu oricând, oriunde. Nu am preferințe, asta pentru că am și fost probabil, prin prisma jobului meu, astfel educată. Sunt un fost reporter devenit redactor. Scriu până și pe telefon în metrou. Dar, trebuie să va mărturisesc ceva- visez să scriu într-o grădină plină cu flori sau iarbă, să am lângă mine o cană de cafea. Îmi imaginez de mult timp momentul acesta.

De ce ai ales Wattpad ca mijloc de a-ți publica povestea?

Am aflat de Wattpad în timp ce eram la serviciu. Trebuia să scriu o știre despre Anna Todd și a ei carte postată pe acest site drăguț. Am fost curioasă, m-am uitat atent și am văzut că era ceea ce aveam și eu nevoie – de o comunitatea formată din oameni care iubesc cititul sau scrisul. Am apreciat acest lucru și am considerat că mi se potrivește. Plus că, la rândul meu, și eu citesc pe Wattpad.

O să publici vreodată cartea?

Fiind o fire UNEORI pragmatică, nu mă arunc așa tare în lumea viselor. Când m-am apucat de scris, nu știam ca o să prindă atât de bine, că cititorii îmi vor scrie, îmi vor lăsa mesaje , comentarii și așa mai departe. Deci, inițial nu mă gândisem, acum încep să sper. 🙂

Care e motto-ul tău?

Nu am. Sunt omul care trăiește clipa, care face fix ceea ce simte ca să nu regrete nimic. Nu ma ghidez după ceva anume.

Planuri de viitor?

Da, cine nu are ?! Să fiu perseverentă, să duc la sfârșit cartea ‚’’Umbre la Apus’’. Ma gândesc – și este prima oară când spun asta- să scriu și o a doua parte. Și mai am în plan o altă carte, a cărei intrigă e deja creionată.

Ce ai dori să le transmiți cititorilor?

Vreau neapărat să le mulțumesc celor care citesc, votează și comentează cartea. Ma înclin în fața voastră dragilor!!

Pup’s

OCarte