Dă startul unei călătorii extraordinare în inima vieții și operei lui Ciprian Porumbescu, participând la un eveniment de excepție organizat de Editura Corint. Pe data de 25 octombrie 2023, ora 18:00, la Librăria Cărturești din Timișoara, vei avea oportunitatea unică de a asista la lansarea volumului „Ciprian Porumbescu – Jurnal 1879. Cernăuți – Stupca” și la o sesiune specială de autografe. Este momentul să descoperi lumea fascinantă a unui compozitor legendat, reflectată cu măiestrie în paginile acestei lucrări.

Sesiunea de discuții va fi animată de prezența remarcabilă a Stancai Scholz-Cionca, strănepoata compozitorului și maestra care a îmbogățit literatura română cu traducerea acestui jurnal din limba germană. Expertiza și perspectiva sa unică vor lumina discuția, promițând dezvăluiri și interpretări care să îmbogățească înțelegerea noastră asupra operei și vieții lui Porumbescu.

Împreună cu Stanca Scholz-Cionca, personalități notabile din domeniul cultural, cum ar fi Adrian Dinu Rachieru și Ovidiu Andriș, vor aduce contribuții valoroase dialogului, îmbogățind perspectiva asupra jurnalului și creând un spațiu de discuție divers și captivant. Dialogul va fi moderat cu profesionalism de Adrian Marcu, asigurând un cadru armonios și fluide pentru schimbul de idei.

Jurnalul lui Ciprian Porumbescu nu este doar un registru al evenimentelor cotidiene, ci un tablou viu al luptelor, pasiunilor și sentimentelor care au animat viața compozitorului. Oferindu-ne o fereastră spre sufletul său artistic, lucrarea dezvăluie profunzimea emoțiilor și trăirilor sale, conturând un portret complex al artistului, într-o perioadă definitorie a existenței sale.

Traducerea realizată cu dăruire de Stanca Scholz-Cionca ne permite să explorăm această lume cu o viziune proaspătă și să redescoperim geniul lui Porumbescu într-o lumină nouă. Fiecare pagină a jurnalului vibrează cu autenticitate, capturând esența unei vieți dediacte muzicii și artei, dar și tumultul interior care a marcat existența compozitorului.

Această ocazie specială te invită să fii parte a unui eveniment memorabil, unde muzica, cultura și istoria se întâlnesc pentru a celebra și onora moștenirea inestimabilă a lui Ciprian Porumbescu. Rezervați-vă locul pentru a participa la o experiență culturală unică, care va rămâne vie în memoria și inima dvs. Celebrează cu noi viața și opera unui maestru al muzicii românești, într-un cadru vibrant și inspirațional, dedicat iubitorilor de cultură și muzică.