Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Vă invităm să-l descoperiți pe Cristian Vidar, autorul cărții Magia Integrată a Plantelor, o carte care îmbină magia cu știința în  folosul omului.

  1. Ce ne puteți spune despre dvstr. și experiența dvstr. care v-a împins să scrieți această carte?

Încă din copilărie am fost fascinat de lumea plantelor, eram uimit de diversitatea lor şi ramâneam mut în faţa culorilor şi parfumului florilor. Mai tărziu le-am studiat şi prin natura profesiei, am venit în contact cu lumea fascinantă a pădurii în care fiecare arbore are povestea sa magică. Am încercat sa surprind în această carte cât mai corect corespondenţele magice ale fiecăruia într-o abordare integrată absolut nouă.

  1. Ce v-a atras să studiați și să practicați acest domeniu? Ce anume v-a motivat să scrieți cartea?

Fiecare individ se naşte cu o temă de viaţă, în a mea era înscrisă această iniţiere magică, care trebuia realizată în această viaţă, în această ţară şi la acest timp. Pentru ca o viaţă să fie reuşită trebuie să ne îndeplinim tema de viaţă, apoi soarta şi destinul. În funcţie de aceasta vom deconta la vremea socotelilor.

În legătură cu motivaţia, cred că fiecare dintre noi este dator să lase ceva în urma sa, aşa că am simţit nevoia să împărtăşesc celor interesaţi, cateva lucruri mai puţin cunoscute în România despre lumea plantelor. Apoi a fost şi o abordare mai practică ce ţine de mine, în sensul că am vrut să las o urmă aici, în eventualitatea că Divinitatea va considera necesar să mai vin odată pe aceste locuri, într-un viitor mai îndepărtat. Aş dori să-mi amintesc cine sunt şi am fost, având în vedere că la fiecare nouă întrupare, memoria solară poate fi mai mult sau mai puţin inaccesibilă. Cartea aceasta şi cele care vor urma sunt nişte ancore pentru a-mi aminti.

  1. Ce așteptări aveți legat de integrarea cărții dvstr. și acceptarea ei de către o societate în care primează știința și logica, o societate care pare a marginaliza tot mai mult orice preocupări de natură spirituală?

Poate să pară surprinzător, dar Magia este o ştiinţă şi mai mult de atât, una foarte logică şi foarte exactă. În legătură cu societatea în care trăim şi vremurile prezente, se poate observa cu uşurinţă că sunt timpuri de frământări, de zvârcoliri, zorii Lumii Noi s-au ivit deja, iar vechile credinţe şi mentalităţi vor face loc celor noi. Totul se desfăşoară cu o repeziciune de necrezut, vedeţi avântul tehnologic în plină desfăşurare şi să ne amintim că în ultimii ani au apărut tehnologii de neconceput acum 20 de ani. Niciodată în această istorie cunoscută a omenirii, nu s-au întâmplat lucrurile cu atâta repeziciune. Aşa se va petrece şi la nivel spiritual, totul mocneşte iar când va veni timpul, totul va erupe. Trebuie doar să fim pregătiţi!

  1. Cui se adresează cartea? Oricine poate pune în practică tehnicile prezentate în carte?

La nivel intelectual se adresează publicului larg, curios şi pasionat de esoterism. Oricine poate pune în practică cele descrise în carte, condiţia esenţială este credinţa in Dumnezeul Luminii şi să nu folosească Magia pentru a face rău. Graniţa dintre Lumină şi Întuneric este întotdeauna extrem de subţire. De altfel în interiorul cărţii am specificat şi avertizat în mai multe locuri despre pericolele care-i pândesc pe nechemaţi. Magia constituie pentru unii putere iar pentru alţii nebunie.

  1. Ce înseamnă reprezintă ”Magia” pentru dvstr.?

Magia este Viaţa însăşi, odată descifrate resorturile ascunse ale sale nu mai poţi trăi altfel. Ea este peste tot şi omul face magie în permanenţă, chiar dacă nu este mereu conştient de asta. Cel mai mare mag al tuturor timpurilor a fost Iisus Christos, nu întâmplător i s-au închinat cei trei magi de la răsărit. Să nu uităm ce a spus: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.”

  1. Să vorbim puțin și despre experiența publicării acestei cărți. Cât timp v-a luat ca să o scrieți și cum vi s-a părut experiența publicării acesteia?

Planificam să scriu o carte de mai mulţi ani, timpul nu mi-a permis aceasta. Fragmente din ea le-am tot scris şi rescris de mai multe ori. Apoi când a venit timpul le-am integrat şi a ieşit această lucrare în această formă. Sincer, editura a făcut totul mai simplu, altfel cred că ar fi durat până aş fi publicat-o, dar am lucrat foarte bine cu ei şi ce e mai important pentru mine, ne-am înţeles în cuvinte puţine.

  1. Aveți un scriitor care v-a inspirat prin scriitura sa astfel încât să vă facă să vă doriți să scrieți această carte?

Am citit de-a lungul vremii, tone de literatură esoterică, din tot ce a apărut în acest domeniu Scott Cunningham, excelează în tot şi în toate. Dintre autorii români profesorul Scarlat Demetrescu, care ne-a lăsat monumentala şi inegalabila “Din tainele vieţii şi ale universului” merită toată aprecierea noastră. Lucrarea sa este un moment de cotitură în esoterismul lumii şi este apreciată şi pusă la loc de cinste şi în Astral.

  1. Dacă ați putea comprima într-o singură frază motivele pentru care cineva ar vrea să citească această carte și să pună în practică ce va învăța, ce ne-ați putea spune? De ce ”Magia integrată a plantelor”?

Îmi place să spun că această carte nu minte, cu alte cuvinte dacă doriţi informaţii corecte şi nedeformate, citiţi cartea. De ce „Magia integrată a plantelor”? Fără falsă modestie, pentru că e unică!

  1. Aveți în plan și alte cărți pentru viitor?

Desigur, dacă bunul Dumnezeu o va permite, voi reveni cu o nouă lucrare cât de curând.

  1. Un gând pentru cititorii booknation.ro?

Sper sincer să vă bucuraţi de carte şi să o găsiţi valoroasă şi de interes. Sunt sigur că o să descoperiţi cum plantele au puterea de a aduce un plus vieţii voastre pe mai multe niveluri.

Să fiţi mereu în Iubire şi Lumină!

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022