Despre Montesambra, cartea dedicată LUI

by | Jul 20, 2015 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA DESPRE MONTESAMBRA CARTEA DEDICATĂ LUI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

montesambraUneori, la o anumită perioadă de timp, există șansa să te afli printre acei câțiva oameni care citesc manuscrisul înainte ca acesta să vadă încă lumina tiparelor.

Astfel, nu ești influențat încă de vreo părere, recenzie, ori alt comentariu și îți vei forma tu o opinie 100% originală.

Cam așa a fost și în cazul cărții scrise de Nadina Maria Szakacs, Montesambra, bărbatul vieții mele. Recunosc că, până să apară coperta, numai citind titlul, vedeam deja cu ochiul minții pasaje despre munți și păduri.

Ulterior, pe măsură ce citeam cartea, am descoperit că nu mă înșelasem prea mult, o proporție semnificativă din carte menționând călătorii pe culmi înalte, ori prin frunzișuri dese.

De asemenea, mi-a lăsat impresia de multe ori că muntele nu trebuie înțeles doar în sensul propriu, ci și din punct de vedere al ascensiunii în viață.

Astfel, am remarcat pe tot cuprinsul cărții că există numeroase astfel de jocuri metaforice, cu referințe la elemente ale naturii ce au o semnificație atât denotativă, de bază, dar și conotativă.

În ceea ce privește structura, Montensambra este o colecție de gânduri și scrisori către el. Uneori, pasaje inspiraționale, ce îndeamnă cititorul la curaj, explorare și bunătate, sparg linia, însă le-am văzut ca pe un moment bun de respiro.

Scriitura Nadiei este una cursivă, liniștită, învăluită de o gingășie tipic feminină, dar fără să cadă în extreme. Textele, nu mai lungi de o pagină, par să ilustreze chiar experiențele autoarei, însă acest lucru nu este confirmat nici până la sfârșitul cărții, ceea ce lasă o umbră de mister.

De asemenea, structura și exprimarea ce se aseamănă cu un stil de tip jurnal, vor face ca multe cititoare să se regăsească în gândurile Nadiei sau să se confunde cu propriile trăiri.

În final, găsesc că Montesambra, bărbatul vieții mele, este o carte despre el, care descrie metamorfoza ei. Este o carte a introspecției, care la final trage linie și așterne pe rând învățături, iubiri, plecări, despărțiri și împăcări.

Cartea va fi lansată curând, data urmând să fie anunțată pe pagina de Facebook dedicată cărții. Pentru a fi la curent cu toate noutățile legate de carte, dă un like paginii 🙂

[sc:FBMontesambra]

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții DESPRE MONTESAMBRA CARTEA DEDICATĂ LUI?

Vezi toată lista de cărți scrise de Nadina Maria Szakacs sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DESPRE MONTESAMBRA CARTEA DEDICATĂ LUI CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Despre Montesambra Cartea Dedicată Lui
Autor: Nadina Maria Szakacs
An apariție : 2015
Editura: AZBEST
Nr. Pagini: 260
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 20.07.2015
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Acolo, chiar acolo” de Tommy Orange

Recenzie „Acolo, chiar acolo” de Tommy Orange

Chiar dacă suntem generația Google, cea care în câteva secunde poate afla orice despre oricine, puțini dintre noi suntem cunoscători adevărați sau curioși să aflăm detaliile despre istoria unei societăți oarecum închise în fața lumii, protejați de stat în rezervații....

Recenzie „Tu” și „Corpuri Ascunse” de Caroline Kepnes

Recenzie „Tu” și „Corpuri Ascunse” de Caroline Kepnes

Tu și Corpuri Ascunse - două cărți care merg de minune la pachet, pentru că istoriile sunt legate una de alta, și nu am vrut să vă bombardez cu prea multă informație despre ele. Pe lângă lista de clasici are ajunge să mă încânte zi de zi, thrillerele au un loc aparte...

Recenzie ”Frustrările UNEI Femei Grase” de Sorin Oprea

Recenzie ”Frustrările UNEI Femei Grase” de Sorin Oprea

După Noaptea sufletelor și Dominic, autorul Sorin Oprea ne surprinde cu un volum care va face senzație pe piața de carte - Frustrările unei femei grase.  Dacă în volumul Dominic am fost impresionată de misterul menținut activ până la final, aici mi-a plăcut în mod...

0 0 votes
Article Rating
Diana Solomon este redactor Booknation.ro de 2194 zile și a scris până acum 34 articole. Se află pe poziția 1 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Solomon aici. Diana Solomon are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Grammar Freak and Flower Power Writer @GoodRead
Subscribe
Notify of
guest
2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Grigorie Viviana

Cred ca o sa fie o super carte❤❤❤

Fără nicio îndoială 😀