Despre Montesambra, cartea dedicată LUI

Titlu: Despre Montesambra Cartea Dedicată Lui
Autor: Nadina Maria Szakacs
An apariție : 2015
Editura: Azbest
Nr. Pagini: 260
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Solomon
Publicată la 20.07.2015
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI DESPRE MONTESAMBRA CARTEA DEDICATĂ LUI PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

montesambraUneori, la o anumită perioadă de timp, există șansa să te afli printre acei câțiva oameni care citesc manuscrisul înainte ca acesta să vadă încă lumina tiparelor.

Astfel, nu ești influențat încă de vreo părere, recenzie, ori alt comentariu și îți vei forma tu o opinie 100% originală.

Cam așa a fost și în cazul cărții scrise de Nadina Maria Szakacs, Montesambra, bărbatul vieții mele. Recunosc că, până să apară coperta, numai citind titlul, vedeam deja cu ochiul minții pasaje despre munți și păduri.

Ulterior, pe măsură ce citeam cartea, am descoperit că nu mă înșelasem prea mult, o proporție semnificativă din carte menționând călătorii pe culmi înalte, ori prin frunzișuri dese.

De asemenea, mi-a lăsat impresia de multe ori că muntele nu trebuie înțeles doar în sensul propriu, ci și din punct de vedere al ascensiunii în viață.

Astfel, am remarcat pe tot cuprinsul cărții că există numeroase astfel de jocuri metaforice, cu referințe la elemente ale naturii ce au o semnificație atât denotativă, de bază, dar și conotativă.

În ceea ce privește structura, Montensambra este o colecție de gânduri și scrisori către el. Uneori, pasaje inspiraționale, ce îndeamnă cititorul la curaj, explorare și bunătate, sparg linia, însă le-am văzut ca pe un moment bun de respiro.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Nadina Maria Szakacs.

Scriitura Nadiei este una cursivă, liniștită, învăluită de o gingășie tipic feminină, dar fără să cadă în extreme. Textele, nu mai lungi de o pagină, par să ilustreze chiar experiențele autoarei, însă acest lucru nu este confirmat nici până la sfârșitul cărții, ceea ce lasă o umbră de mister.

De asemenea, structura și exprimarea ce se aseamănă cu un stil de tip jurnal, vor face ca multe cititoare să se regăsească în gândurile Nadiei sau să se confunde cu propriile trăiri.

În final, găsesc că Montesambra, bărbatul vieții mele, este o carte despre el, care descrie metamorfoza ei. Este o carte a introspecției, care la final trage linie și așterne pe rând învățături, iubiri, plecări, despărțiri și împăcări.

Cartea va fi lansată curând, data urmând să fie anunțată pe pagina de Facebook dedicată cărții. Pentru a fi la curent cu toate noutățile legate de carte, dă un like paginii 🙂

ACUM GĂSEȘTI DESPRE MONTESAMBRA CARTEA DEDICATĂ LUI PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

POST A COMMENT.