Despre prietenia copilului tău cu cartea și importanţa lecturilor de vară

Astăzi scriu despre importanța lecturilor de vară. Un articol adresat în special părinților. De ce? Pentru că ei sunt principalii responsabili în ceea ce privește lectura în viața propriului copil. Nu spun că trebuie să vă obligați pruncii să citească de mici. Cu forța nu muți din loc munții. Trebuie doar să le explicați de ce este bine să fie prieteni cu o carte, care sunt avantajele lecturii și desigur, dezavantajele lipsei acesteia.

7-copii-carti-shutterstock_116955382_4cfa2e3497

Cu siguranță găsiți suficiente aspecte ca să reușiți să-i convingeți că trebuie să citească. Trebuie doar să-i faceți să-și pună câteva întrebări, iar tu, în calitate de părinte, să-l îndrumi spre răspunsul corect.

Vă ajut și eu! 🙂

De ce cartea nu este niciodată un dușman. Sau, reformulând, de ce cartea trebuie să-ți fie un bun prieten. Cel mai bun. Ea te salvează în orice situație. Te educă. Te dezvoltă. Te face să ajungi sus. Te motivează. Te ajută să călătorești. Te ghidează. Te transformă într-un om mare!

De ce vocabularul are nevoie de cât mai multe cărți. Nu o să găsesti în nici un loc mai multe cuvinte noi decât în cărți. Îmi dai dreptate? Citind, vocabularul tău crește în volum fără să-ți dai seama. 🙂

De ce imaginația nu are limite atunci când citești. În fiecare carte se odihnește un univers care așteaptă să fie descoperit. O lume care îți dezvoltă imaginația.

De ce cartea te face să fii un om mare în ochii celorlalți. Când lumea te apreciază pentru ceea ce esti, pentru stilul tău de viață și corectitudinea de care dai dovadă, atunci prinzi și mai multă încredere în tine și în puterile tale. Citește, dorește-ți mai mult, poți să-ți depășești limitele.

De ce cărțile te fac să câștigi respect. Câştigi atât respect de sine, cât şi respectul celorlalţi. Nu se mai pune accentul pe nimic, decât pe un gram de inteligență. Un gram pe care vrei să-l extinzi.

Acum, ca i-am demonstrat copilului de ce este necesar să citească, să ne îndreptăm atenția spre lecturile de vară. Acestea sunt impuse, sau ar trebui sa fie impuse, de către fiecare învățător/profesor de Limba și literatura română în timpul vacanței de vară.

lectura-vacanta

Să vedem de ce trebuie să fim pro lecturilor scolare de vară.

Pun în miscare gândirea şi pe parcursul verii. De ce să lăsăm mintea în standby în vacanţa de vară? Hai să o ţinem antrenată până la începerea anului scolar ca să o luăm de la capăt în forţă.

Vara ai alternative. Lista lecturilor şcolare este în general diversificată. De la vârstă la vârstă. Poţi opta pentru ceva uşor, în zilele ploioase, pentru mai multă acţiune când ai energie sau pur şi simplu în funcţie de starea ta.

Cuvinte noi în vocabular, şi mai multe cuvinte noi în vocabular. 🙂

Dezvolta cultura generală. Este nevoie să repet? O carte TE FACE UN OM MARE. Deci haideţi să profităm de zilele de vară şi să devenim mari.

Nu te simţi presat. Timpul nu este o problemă, citeşti cât şi cum ai timp/stare necesară.

În concluzie, lecturile şcolare nu trebuie să fie văzute ca o povară. 🙂

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.