Donează cărți în limba română pentru biblioteca din Zberoaia

Monica Pîrlici este o elevă din mica localitate Zberoaia din Republica Moldova. Iubind lectura, în 2013 a participat la Moldova are talent! cu un program în care a recitat și a câștigat locul 1.

Pasiunea Monicăi pentru lectură a condus la pornirea unei frumoase campanii pentru biblioteca din micul său orășel, Zberoaia. Fiind invitată  la un festival de artă pentru tineri, Logos, Arte și Har, ce a avut loc la Arad, Monica i-a povestit profesoarei Oltea Blaga, de la Școala Populară de Arte, că ar vrea să citească și cărți în limba română, pentru că biblioteca din Zberoaia are cu preponderență volume în limba rusă. Trebuie menționat faptul că în acest sat locuiește un singur rus, în timp ce restul locuitorilor au naționalitatea română.

Fiind impresionată de povestea Monicăi, Oltea Blaga a pornit o campanie de donații de cărți numită ”Cărţile Copilăriei”, care are ca scop strângerea a cât mai multe cărți în limba română, care  vor fi trimise ulterior bibliotecii din Zberoaia.

GoodRead.ro a decis să se alăture acestei frumoase campanii. Dacă ai cărți pe care le-ai citit sau poate chiar în dublu exemplar, te invităm să faci un mic colet pe care să-l trimiți folosind serviciul de curierat al Poștei Române la adresa sediului GoodRead.ro – str. A. Iancu 32/E, Lipova, jud. Arad, CP. 315400.

Poți include în colet și o mică scrisoare prin care să transmiți un gând bun tinerilor care vor avea acces la aceste cărți 🙂 (astfel putem lega noi prietenii cu tinerii de peste Prut).

Campania are ca termen limită data de 10 iunie 2015. Astfel, până vineri, 5 iunie (inclusiv), se pot trimite coletele de cărți, ca să fim siguri că vor fi livrate de Poșta Română până miercuri 10 iunie.

Mai jos puteți vedea câteva imagini cu cărțile donate de elevii din Secusigiu (jud. Arad), coordonați de profesoara Nadina Maria Szakacs.

carti-secusigiu-zberoaia-biblioteca-carti-donatii

Hai să ajutăm tinerii din Republica Moldova să citească și cărți scrise în limba română!

Împreună putem oferi iubitorilor de lectură din Republica Moldova șansa de a citi cărți în limba română. Fii și tu un mesager al culturii și alătură-te campaniei ”Cărțile Copilăriei”!

P.S. Lasă-ne un comentariu în care să ne spui ce cărți ai de gând să donezi. Suntem curioși și abia așteptăm să vedem cât de multe cărți putem strânge împreună. De asemenea, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook cu poze. Nu uita să dai share la acest articol ca să audă cât mai multă lume de campanie 🙂

carti-donatie-secusigiu-biblioteca-zberoaia-republica-moldova

 Update 8 iunie 2015: Între timp am mai primit o mulțime de cărți frumoase de la voi, fapt pentru care vă mulțumim. Curând campania se va sfârși urmând ca toate cărțile să plece spre Rep. Moldova. Vă ținem la curent 🙂

carti-zberoaia-goodread.ro

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

 1. Avatar paunaoana
  Reply

  Daca ajung la posta zilele astea, o sa pun si eu cateva carti. Am multe si stau degeaba in biblioteca pentru ca eu nu mai am timp sa citesc. Nu promit nimic, dar as face asta pentru prietenii nostri moldveni!

 2. Avatar Marina Golea
  Reply

  Cu siguranţă voi dona ceva. Încă nu ştiu ce, abia am citit articolul…mâine ma uit prin bibliotecă.

  • Avatar Diana Elena Neaţă
   Reply

   Este mult mai important să fie în limba română, zicem noi!

 3. Avatar Lidia Bubulici
  Reply

  Va multumim mult pentru ca faceti un asemenea gest pentru noi,moldovenii romani…Fratele la nevoie se cunoaste,,,Va sintem foarte recunascatori….Intr-adevar cu mare regret bibliotecile di orice sat al Moldovei inca mai sint pline cu carti scrise cu grafie chirilica pe care copiii si tinerii nici macar nu o cunosc…

  • GoodRead.ro GoodRead.ro
   Reply

   Ne bucurăm mult să putem contribui! Sperăm să adunăm cât mai multe cărți. Toți iubitorii de carte merită aceeași șansă 🙂

 4. Avatar Simona Ivan
  Reply

  Azi am trimis și eu un colet cu mai multe cărți la dvs. Mulțumesc pentru inițiativă.

 5. Avatar Tripy.trips
  Reply

  Tocmai a plecat un colet cu carti spre dumneavoastra de la Tripy.trips si calatorii nostrii dragi.
  Va dorim putere si spor in continuare.

POST A COMMENT.