Fără îndoială, cărțile sunt adevărate valori pentru dezvoltarea intelectuală și personală a celor care le citesc. Însă, puține persoane știu că pot valorifica și în alt mod titlurile pe care le dețin în bibliotecă și pe care le-au citit deja. Există cumpărători de cărți vechi, iar cei care au in bibliotecă anumite cărți foarte căutate de către pasionații de lectură pot da mai departe comorile literare. Cei interesați pot afla din rândurile care urmează mai multe informații despre aceste servicii și răspunsul la întrebarea „unde vând cărți?”, dar și informații referitoare la trei titluri de cărți foarte bine cotate în astfel de vanzari.

Teribilul Interzis de Gellu Naum – o carte extrem de valoroasă

Teribilul Interzis este un volum compozit extrem de apreciat de către criticii literari. Este un exemplu de referință al gândirii literare a marelui autor român, care face parte din a doua sa etapă de creație, a suprarealismului postbelic. Textele care fac parte din Teribilul Interzis au ca temă erosul și se înscriu în imaginarul suprarealist. Într-un anticariat, o ediție a acestei cărți, care datează din anul 1945 și face parte dintr-un tiraj de 300 de exemplare numărate pe hârtie velină, se vinde cu peste 2000 de lei.

The Eternal Pursuit of Unhappiness – lectură de referință pentru antreprenori.

Cartea semnată de David Oglivy este esențială pentru cei care au o afacere în domenii creative. Este, în esență, filosofia de business a companiei de PR, marketing și publicitate Ogilvy & Mather, care relevă cultura organizațională a prestigioasei firme, axată puternic pe creativitate. În carte sunt prezentate într-un mod foarte interesant opt virtuți după care ar trebui să își ghideze activitatea o organizație în care creativitatea este omniprezentă: curajul, idealismul, curiozitatea, spiritul ludic, candoarea, intuiția, spiritul liber și persistența. Costul acestei cărți într-un anticariat este de aproximativ 300 de lei.

Rohonczi Codex – un mister descifrat de Viorica Enăhciuc

Acest codice este un document extrem de controversat, descris ca fiind inedit și indescifrabil de către multi specialisti. Manuscrisul original al codicelui făcea parte din biblioteca pe care o deținea contele Gusztav Batthyany, care a fost donată în anul 1838 Academiei de Științe din Ungaria. Viorica Enhăciuc a reușit o traducere apreciată a codicelui, pe care îl interpretează ca pe o cronică a vlahilor scrisă în limba latină cu alfabet dac. În anticariate, prețul acestei descifrări se poate ridica si la pretul de 400 lei.
Unde vând cărți?

De achiziții cărți se ocupă persoane specializate, cu experiență în acest domeniu. Unul dintre cele mai bune servicii de acest tip este oferit de Anticariat-carti.com, iar specialiștii se deplasează chiar la domiciliul persoanelor care au cărți de vânzare, evaluează titlurile și fac oferta in funcție de titlurile pe care vânzătorul le deține.

Acesta este un anticariat care cumpără cărți precum titlurile menționate anterior, dar și alt tip de lectură. Însă, cu cât titlurile sunt mai rare sau mai căutate, cu atât oferta va fi mai bună pentru acestea.

Concluzionând, avantajele unui astfel de serviciu sunt nenumărate. Cei care dețin titlurile în bibliotecă și au beneficiat deja de informațiile din cărți vor obține sume importante de bani prin vânzarea lor, iar cei care sunt interesați de cărțile respective le vor găsi mult mai ușor într-un anticariat.