Revista-de-PovestiriRevista de Povestiri organizează o nouă ediţie „Creative Writing Sundays” duminică, 11 ianuarie a.c., începând cu ora 15. Evenimentul se va desfăşura la Cafeneaua Librăriei Bastilia ( Piaţa Romană, nr.5, Bucureşti). Invitatul ediţiei este scriitorul Florin Iaru.

Participarea la eveniment se face pe bază de înscriere. Înscrierea se face prin trimiterea unui mail la sundays@revistadepovestiri.ro şi în schimbul achitării unei taxe. Preţurile variază în funcţie de pachetul ales:

  • 150 lei pentru un loc de „Fanatic” – care presupune participarea la 5 întâlniri consecutive cu posibilitatea de a trimite o povestire pentru feedback înainte de fiecare întâlnire;
  • 50 de lei pentru un loc de „Curajos” – include participarea la o întâlnire, cu posibilitatea de a trimite o povestire pentru feedback;
  • 30 de lei pentru un loc de „Prudent” – participarea ca spectator la o întâlnire.

Potrivit site-ului, în prezent mai sunt locuri disponibile doar pentru Curajoşi şi Prudenţi. „Prudenții pot plăti la fața locului, celelalte locuri, pentru că sunt limitate, se plătesc în avans – fie prin transfer în contul bancar al asociației noastre, fie prin PayPal, fie numerar, în zona Dorobanți.”, se menţionează pe site-ul oficial.

Evenimentul din 11 ianuarie nu este singular. „Creative Writing Sundays” are loc o dată la două săptămâni, duminica, începând cu ora 15. Duminicile scrierii creative au început pe 19 ianuarie 2014.

Potrivit calendarului acestei grupe de 5 întâlniri, prima ediţie a avut loc în 3 noiembrie, iar invitat a fost Ana Maria Sandu.  Pe 7 decembrie a avut loc o nouă ediţie, iar Lavinia Braniște a fost prezentă. Următoarele întâlniri vor avea loc în 25 ianuarie şi 8 februarie, iar invitaţii ediţiilor vor fi Marius Chivu, respectiv Răzvan Petrescu.

Revista de Povestiri organizează evenimentul pentru că, potrivit site-ului:

  • Absolvenții vor să continue într-o formă sau alta antrenamentul în scris;
  • Le e mai ușor dacă au o temă și un deadline;
  • Celor pasionați de scris le place să cunoască oameni cu același interes;
  • Feedbackul e neprețuit, mai mult, se învață și din feedbackul pe povestirile altora;
  • Scriitorii cu experiență îi pot inspira și îi pot învăța lucruri pe cei la început;
  • Scriitorii trebuie apreciați mai mult și recompensați pentru talentul lor.

florin-iaruFlorin Iaru s-a născut la 24 mai 1954. Este absolvent al  Facultăţii de Limba şi Literatura Română a Universităţii din Bucureşti din 1978.

Agenţia de Carte spune despre scriitor că este „unul dintre cei mai valoroşi poeţi români ai ultimelor decenii.” În plus, site-ul precizează că „Florin Iaru a devenit mai nou şi publicist, şi… prozator: ultimele sale două cărţi, „Fraier de Bucureşti” (Editura Polirom, 2011) şi „Povestiri cu final schimbat” (Editura ART, 2013), îl impun ca mare maestru al unor formule narative ultrascurte, foarte personale, spumoase, surprinzătoare, încântătoare.”

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023