În perioada 29 iunie – 6 iulie, editura Univers oferă iubitorilor de carte posilibitatea de a obţine gratuit ediţia electronică a cărţii Călătoria unei femei care nu se mai temea de îmbătrânire, primul roman semnat de  Andreï Makine cu pseudonimul Gabriel Osmonde. Acest volum este cel mai căutat titlu al editurii Univers din anul 2015. Promoţia se desfăşoară în parteneriat cu platforma Streamland.

Fanii lui Gabriel Osmonde pot intra în posesia acestui e-book gratuit dacă îşi fac un cont pe site-ul Streamland. După acest pas, trebuie accesat link-ul : http://streamland.ro/stories-3/calatoria-unei-femei-care-nu-temea-de-imbatrinire-8/. În continuare se apasă butonul BUY și în fereastra care se va deschide se va introduce acest cod de cupon: univers1969. „Poți începe să citești romanul imediat și va rămâne în  contul tău de pe Streamland, la pagina Cărțile mele”, notează editura într-un comunicat de presă.

Cartea Călătoria unei femei care nu se mai temea de îmbătrânire o are ca personaj principal pe Laura Baroncelli, văduvă la cincizeci de ani. „Aflând că fusese înşelată toată viaţa de soţ, neizbutind să aibă un dialog cu propria fiică, detestându-şi dimensiunile corporale  (preageneroase, în stilul matroanelor slave), ca şi viaţa burgheză – de proprietară a unui magazin de băi şi accesorii sanitare din Paris –, hotărăşte să se sinucidă. Dar, intrând în baie, observă urma unui picior – şi,  de aici,  sinuciderea e oprită […] Această urmă aparţinea unui tânăr care se vădeşte a fi mult aşteptata mare pasiune, până atunci nici măcar bănuită de captiva într-o viaţă banală”, notează comunicatul de presă.

CALATORIA UNEI FEMEI