Cărțile electronice, cunoscute și sub denumirea de  eBooks, oferă cititorului o pereche de aripi, prin care acesta capătă o mai mare putere de liberă-exprimare. Cititul de cărți online este mult mai flexibil, mai comod atunci când vrei să pleci în călătorii sau pentru ieșirile în aer liber.

Fie că vrei să citești cărți online, fie că vrei să descarci eBooks (legal, evident!), internetul îți oferă gamă largă de site-uri care îți pun cărțile electronice pe tavă.

 1. Scribd.com

  Fiecare cititor de cărți electronice a pierdut aici zeci de minute în șir. Pe Scribd poți citi cărți online, dar dacă vrei să le descarci pentru e-reader-ul tău va trebui să îți faci un abonament, prețurile fiind diferite în funcție de durata acestuia.

 2. Project Gutenberg

  O inițiativă recentă, care promite a fi un adevărat succes, Project Gutenberg pune la dispoziția cititorilor de cărți electronice o gamă variată de ebooks, în engleză, franceză, germană și multe alte limbi. Poți citi sau descărca cărți electronice în format PDF, mobi și Epub, perfecte pentru o lectură interesantă, modernă, pe e-reader-ul tău.

 3. Open Library

  Un site celebru printre cititorii de ebooks, care pune la dispoziție publicului o paletă extrem de diversificată de cărți ale marilor clasici și nu numai. Open Library se dorește a fi o bibliotecă virtuală, un mic colț de rai al cărților electronice, pe care poți să le citești online sau să le descarci, după bunul tău plac.

 4. Archive.org

  Un catalog online extrem de variat, cu zeci de cărți electronice atât în română cât și în engleză, franceză, germană etc. De asemenea, Archive.org prezintă zeci de lucrări de referință și cărți în ediții rare, pe care poți să le descarci fie în PDF, fie în mobi sau epub

 5. Bestseller.md

Deși apare ca o librărie online, Bestseller.md ne pune la dispoziție și o colecție impresionantă de cărți electronice, clasici renumiți și autori contemporani. Majoritatea cărților sunt gratis, dar dacă optezi pentru lectura unei cărți nou-apărute va trebui să plătești pentru ebook-ul tău.

De asemenea, în afară de bestseller.md mai multe librării digitale oferă cititorului o gamă largă de cărți electronice, unele gratis, iar altele contra cost, cum ar fi elefant.ro, polirom.ro și evobook.ro. Iar dacă ești în căutare de ebooks pentru ereader-ul tău, amazon.com  este clar una dintre cele mai bune alegeri.

Dar tu, bookaholicule, tu de unde preferi să descarci ebooks?