Editura Hecate debutează pe piața românească de carte

Trupuri subversive: o istorie secretă a femeilor și tatuajelor – primul volum marca Hecate se află în librărie

Trupuri-subversive-Margot-Mifflin-editura-Hecate-240x300Albumul fotografic Trupuri subversive: o istorie secretă a femeilor și tatuajelor, scris de autoarea şi jurnalista Margot Mifflin, este primul volum tipărit sub egida editurii Hecate. În prezent, volumul se găseşte în librăria editurii din Bucureşti, de pe strada Olari nr. 8. În curând acest volum va fi disponibil şi în alte librării din capitală şi din ţară, anunţă Hecate.

Cartea Trupuri subversive: o istorie secretă a femeilor și tatuajelor a fost publicată prima dată în anul 1997. Varianta prezentată de editura Hecate  este revizuită, fiind adăugate încă 50 de pagini noi.

„Construit ca o incursiune fascinantă într-o subcultură ce își are originile în secolul al XIX-lea, volumul gravitează atât în jurul femeilor tatuate, cât și al artistelor tatuatoare și cuprinde repere istorice inedite și un capitol care analizează tatuajul feminin în contemporaneitate și influența reality show-urilor asupra culturii tatuajului. De asemenea, valoarea psihologică și terapeutică a tatuajelor în situații traumatizante este și ea urmărită cu atenție”, scrie editura Hecate într-un comunicat de presă.

Cartea Trupuri subversive abordează tema femeilor tatuate din mai multe perspective, potrivit editurii:

  • Carnavalurile secolului al XIX-lea, în care femeile tatuate atrăgeau vizitatori pretinzând că au fost răpite de extratereștri și tatuate cu forța.
  • Epoca victoriană, când femeile purtau tatuaje ca parte a vestimentației personalizate – printre ele se număra și mama lui Winston Churchill, care purta un șarpe tatuat pe încheietura mâinii.
  • Maud Wagner, prima artistă tatuatoare, de la începutul secolului XX.
  • Creșterea popularității tatuajelor și a chirurgiei estetice în anii 1980, când artistele tatuatoare au căpătat și rolul de psihoterapeute pentru o națiune afectată de anxietăți.
  • Povestea supraviețuitoarelor cancerului la sân care, începând cu anii 1990, au ales tatuajele pentru a-și acoperi cicatricile lăsate de operațiile de masectomie.

„Prin poveşti copleşitoare şi analize inteligente, Margot Mifflin ne arată dedesubturile artei  tatuajului. Este o relatare de neuitat despre o dimensiune de neuitat a istoriei culturale”, spune artista Barbara Kruger.

Margot Mifflin a scris pentru The New York Times, ARTNews, Entertainment Weekly, The Believer și Salon.com. Aceasta este şi autoarea cărţii The Blue Tattoo: The LIfe of Olive Oatman, publicată în 2009.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.