Editura Litera aniversează 125 de ani de la naşterea autoarei Agatha Christie prin lansarea a cinci volume scrise de aceasta, în parteneriat cu ziarul Libertatea. Cărţile celei mai cunoscute autoare de romane poliţiste din lume vor fi distribuite la chioşcurile de ziare la preţul de 14,99 de lei, începând de luni, 11 mai.

Primele cazuri ale lui Poirot, Moartea vine ca un sfârșit, Trenul din Paddington, La hotelul Bertram și Calul bălan sunt cele cinci volume scrise de Agatha Christie care vor fi disponibile, începând de luni, la chioşcurile de ziare într-un  tiraj  amplu și la un preț accesibil.

„Agatha Christie este cunoscută în întreaga lume drept „Regina crimei“. A scris 80 de romane  polițiste  și  volume  de  povestiri,  19  piese  de  teatru  și  șase  romane  publicate  sub pseudonimul Mary Westmacott.”, se notează în comunicatul de presă transmis de Litera.

Autoarea a mai scris şi nonficţiune, o autobiografie, dar și povestiri amuzante despre numeroasele expediţii în care a participat alături de soţul ei, arheologul Sir Max Mallowan. A murit în 1976.

Editura Litera se găseşte pe piaţa de carte din România şi Republica Moldova de 25 de ani. În acest timp, Litera a editat 4.300 de titluri, într-un tiraj total de 48 de milioane de exemplare, din toate domeniile de ficțiune și nonficțiune. „Litera a reușit să se impună prin calitatea produselor sale, devenind unul dintre cei mai importanți actori de pe piața de carte.”, se mai arată în comunicatul de presă oficial.

Agatha Christie

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022