Editura Univers anunţă noi titluri

editura-univers-1408613752

Editura Univers îmbogăţeşte colecţia „Romanul secolului XX” cu două titluri noi: Alint de Romain Gary (Émile Ajar) şi Cărări clandestine, scris de Emmanuel Kattan. În perioada 2 – 15 aprilie, volumele beneficiază de o reducere de  25% pe site-ul Editurii Univers.

Alint – fabulă modernă care amestecă umorul cu tristeţea

Alint„Ce faci când eşti un om singur în marele Paris şi simţi nevoia să fii alintat cu drag? Domnul Cousin a găsit soluţia: adoptă un piton, botezându-l chiar aşa, Alint. De aici o sumedenie de încurcături, într-o fabulă modernă care amestecă umorul cu tristeţea fără margini a unei existenţe. Prima carte publicată de Gary sub pseudonimul Émile Ajar (şi apărută abia în 2007 în versiunea integrală) este o poveste care, precum afectuoasa reptilă, se răsuceşte şi face nenumărate noduri, constând în situaţii absurde, jocuri de cuvinte şi, mai ales, în modul cu totul original de a gândi şi a se exprima al eroului.”, se precizează în comunicatul de presă care anunţă lansarea noilor titluri.

Autorul Romain Gary, pe numele său adevărat Roman Kacew, s-a născut în 1924 la Vilnius, în Lituania. Acesta a studiat Dreptul la Paris şi „a învăţat să piloteze avioane în cadrul Forţei Aeriene Franceze. În cel de al Doilea Război Mondial a luptat alături de trupele franceze în Europa şi în Africa de Nord, devenind apoi un diplomat şi un scriitor de succes.”

Publicul român îl cunoaşte pe autor pentru cărţile „Clar de femeie”, „Ai toată viaţa înainte” şi „Groapa bunei speranţe” – roman de debut, publicat în 1945. „Gary a reuşit să înşele vigilenţa criticilor şi a cititorilor, fiind singurul scriitor nominalizat la Premiul Goncourt de două ori. După ce în 1956 a primit premiul pentru romanul „Les racines du ciel” (Rădăcinile cerului), Academia Goncourt i-a oferit din nou premiul, în 1975, pentru „Ai toată viaţa înainte”, publicat sub pseudonimul Émile Ajar. La decernarea premiilor, Gary a privit din sală cum vărul său, care s-a prezentat drept Ajar, a primit premiul. Semnul identităţii dintre Gary şi Ajar a fost pus abia după ce scriitorul s-a sinucis, în decembrie 1980.”, notează sursa deja menţionată.

Cărări clandestine – povestea dispariţiei tinerei Sara

Carari clandestine„Înainte de a pleca din Montréal, tânăra Sara nu-și pune prea multe întrebări în privința originii și a identității sale. Dar mutarea ei în Ierusalim, unde studiază arheologia, schimbă totul. Născută dintr-o mamă musulmană și un tată evreu, cum ar putea să reconcilieze cele două aspecte atât de opuse ale originii ei? Sara încearcă să se adapteze, se împrietenește cu Samira, o fată musulmană, cu Tamar, o tânără evreică; dar nu se simte în largul ei în nici un grup. La un moment dat, Sara dispare brusc, fără urmă, iar tatăl ei sosește în Ierusalim, alarmat de faptul că ancheta declanșată de dispariția fetei nu face nici un progres.”, se scrie pe site-ul Editurii.

Autorul Emmanuel Kattan este absolvent de filosofie la Universitatea din Montréal, orașul său natal, și la Oxford. Romanul debutului său, „Nous seuls” (Noi singuri), apare în 2008. Alte romane scrise de acelaşi  autori sunt „Lignes de désir” (Cărări clandestine), în 2012 și „Le Portrait de la reine” (Portretul reginei) în 2013.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.