Emil Hurezeanu invitatul noiii ediţii Librar pentru o zi

Librăria Bizantină anunţă că noua ediţie a campaniei Librar pentru o zi îl are ca invitat de onoare pe Emil Hurezeanu. Ambasadorul românilor din Germania va fi Librar pentru o zi, joi, 10 decembrie, începând cu ora 19.

Organizatorii evenimentului Librar pentru o zi îl citează pe jurnalistul Cristian Tudor Popescu, într-o descriere a lui Emil Hurezeanu, spunând că acesta „iubește România ca pe o iubită, nu ca pe o mamă, cum recomanda Caragiale. E capabil să-i vorbească cu glas catifelat, ironic, devastator, spunându-i lucruri care ar putea s-o împingă la sinucidere, apoi poate să-i șteargă lacrimile strângând-o la piept. Trecutul ei, depărtat sau apropiat, uneori deocheat, i-l poate aminti cu sarcasm, cu umor, cu dizolvantă nostalgie, ca într-o discuție de toamnă târzie între vechi amanți. După ce Emil Hurezeanu a părăsit-o pentru Europa Liberă, România l-a așteptat să se întoarcă, pentru că e printre foarte puținii care știu să spună, nouă și lumii, povestea acestei țări.”

Librar pentru o zi este campania prin care organizatorul, Librăria Bizantină, îşi dorește să reînvie dragostea pentru cărţile tipărite. Din noiembrie 2014 până în prezent, peste 25 de personalităţi, oameni de cultură, muzicieni, actori sau modele, „au răspuns apelului Librăriei Bizantine de a readuce în atenția oamenilor importanța și frumusețea lecturilor de pe hârtie”, scrie într-un comunicat de presă.

Afis Hurezeanu_web (1)

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.